Kézdivásárhelyi Kosárlabda - Kézdivásárhelyi Kosárlabda

Kézdivásárhelyi Kosárlabda

» B osztályos kosárlabda döntő torna Kézdivásárhelyen

Május 11.-én hivatalosan bejelentette a Román Kosárlabda Szövetség azt, hogy május 25-27 között zajló női B osztályos bajnokság döntő tornájának Kézdivásárhely lesz a házigazdája. Ezen a tornán derül ki, hogy melyik két második ligás csapat szerzi meg az A osztályba való feljutás jogát.

Nagy lehetőség előtt áll a kézdivásárhelyi sport és ezen belül a női kosárlabda, hisz először adódik meg a város történelmében, hogy első ligában képviselve legyen.

Egy rendkívülien tehetséges, jó adottságú generáció van feljövőben, amelyre lehet és érdemes csapatot építeni. Játékosaink közül jelenleg haton oszlopos tagjai a Román ifjúsági válogatottaknak: Bogateanu Andrea U14, Demeter Hanna és Domokos Réka U18, Lénárt Paula, Debreczi Iringó, Demeter Nóra az U16-os válogatottakkal júliusban ifjúsági EU bajnokságokon fogjak képviselni országunkat és Kézdivásárhelyt.


Friss - 2012-05-21

Történelmi pillanat előtt áll az idén a 100.-ik évfordulóját ünneplő KSE. Először a klub történetében szervezhet B osztályos döntő tornát, amelyen lehetőség adódik hogy a jövő szezontól a legmagasabb szinten  képviselve legyen a város a felnőtt női kosárlabda bajnokságban. A nyolc éve elkezdett kemény kitartó munka beérni látszik. Egy rendkívülien jó adottságú generáció előtt nyílhatnak meg a profi kosárlabdázás kapui. Öten közülük az utánpótlás ifiválogatott tagjai és a nyáron a korosztályos EB-ken büszkén fogják képviselni az országot és a várost.

A B osztályos döntő torna három napig tart. A szabályzat értelmében a döntő torna első és második helyezettjének van joga feljutni az első ligába. A B osztályból három csapat vesz részt a döntő tornán: Kolozsvár-i MC Sport, Sepsiszentgyörgy-i Bball6 és a házigazda KSE. A negyedik jogosult csapat a Rm-Vilcea-i ISK anyagi gondokra hivatkozva visszalépett.

A KSE-nél lázzasan folynak a készülődések a torna megszervezésere. A lányok türelmetlenül várják a nagy eseményt. A csapat hiányosan kénytelen készülni, hiszen három játékos - Debreczi Iringó, Lénárt Paula és Demeter Nóra Temesváron edzőtáborozik az U16-os női válogatottal. Utóbbiak csütörtök reggel érkeznek haza és csatlakoznak a kerethez. Az esemény látványosnak ígérkezik, hiszen az ellenfelek nagy kosárhagyománnyal rendelkező városok képviselői.

A kolozsvári gárda több ifibajnoki címet nyert, ám a sepsiszentgyörgyiek is nagyon rutinosak, hiszen ezzel a csapattal végigjátszották az A osztályt.


A B osztályos női torna programja:
2012 - Május 25 : 19:00 KSE Kézdivásárhely - Kolozsvár-i MC Sport
2012 - Május 26 : 11:00 Kolozsvár-i MC Sport - Sepsiszentgyörgy-i Bball6
2012 - Május 27 : 11:00 Sepsiszentgyörgy-i Bball6 - KSE Kézdivásárhely

A szervezők megkérnek minden kézdivásárhelyi sportrajongót, hogy látogasson ki a Sportcsarnokba, biztassák a lányokat és ha tehetik öltözzenek kék vagy fehér pólóba.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!