Jazz Café - Jazz Café

Jazz Café

» Balázs Elemér Group koncert a Jazz Café-ban

Balázs Elemér Group koncert a Jazz Café-ban - 2014. április 30.-án, szerdán este 19 órától a budapesti Balázs Elemér Group ad koncertet a kézdivásárhelyi Jazz Café-ban, esemény amely a Nemzetközi Jazznap programjához tartozik.Fellépnek:Szőke Nikoletta - énekCzibere József - ütőhangszerekKomjáti Áron - gitárPeczek Lakatos Krisztián - nagybőgőBalázs József - billentyűsökBalázs Elemér - dobBalázs Elemér Groupot, Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarát, 2000-ben alapította Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert és keresett jazzdobos. A zenekar, melynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el (pl.: Fonogram díj, 2005.), továbbá nagy sikerrel szerepelt több tekintélyes európai jazzfesztiválon is (pl.: Bécs, London, Berlin, Hága, Prága, Pozsony, Skopje, Róma, Oslo, Glasgow, London, Madrid). A Group kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, amelyeket a férfi- és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé. Zenéjük rendkívül változatos, a legkülönbözőbb zenei kultúrákból merítenek inspirációt, sőt, szívesen kalandoznak, például az etno stílus világában. Ez a változatosság érzékelhető eddig megjelent albumaikon is, hiszen mind egyedi hangulatokat, zenei világot ragadnak meg. A Magyar népdalok című lemezükön saját népi kultúrájuk zenéjét, a magyar népdalokat egyesítették jellegzetes stílusukkal, míg az Early Music című albumukon, amelyen Nuria Rial, az Echo Klassik díjas katalán szoprán énekesnő is közreműködött, barokk zenét ötvöztek jazzel. Időközben mindkét album bearanyozódott. Az Early Music Európa szerte óriási siker lett, felléptek többek között Innsbruckban a világ leghíresebb régizene fesztiválján. Kritikusok szerint ez az a fajta elmélyült zene, ami bármilyen szituációban hallgatható. 'Elemér, véleményem szerint, az egyik legjobb dobos ma a szakmában. Összehasonlíthatatlan muzikalitással és finomsággal játszik. Képes minden egyes zenei pillanatot olyan figyelemmel hallgatni, olyan kiváló, spontán döntéseket tud a színpadon hozni, amellyel csak növeli zenésztársai játékának minőségét. Kiváló érzékkel nyúl a hangszeréhez. Minden élvezettel játszom vele, s ugyanilyen örömmel is hallgatom.' (Pat Metheny)https://www.facebook.com/pages/Balázs-Elemér-Group/227315435399https://www.facebook.com/jazz.kezdi

2014. április 30.-án, szerdán este 19 órától a budapesti Balázs Elemér Group ad koncertet a kézdivásárhelyi Jazz Café-ban, esemény amely a Nemzetközi Jazznap programjához tartozik.

Fellépnek:
Szőke Nikoletta - ének
Czibere József - ütőhangszerek
Komjáti Áron - gitár
Peczek Lakatos Krisztián - nagybőgő
Balázs József - billentyűsök
Balázs Elemér - dob


Balázs Elemér Groupot, Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarát, 2000-ben alapította Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert és keresett jazzdobos. A zenekar, melynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el (pl.: Fonogram díj, 2005.), továbbá nagy sikerrel szerepelt több tekintélyes európai jazzfesztiválon is (pl.: Bécs, London, Berlin, Hága, Prága, Pozsony, Skopje, Róma, Oslo, Glasgow, London, Madrid). A Group kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, amelyeket a férfi- és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé. Zenéjük rendkívül változatos, a legkülönbözőbb zenei kultúrákból merítenek inspirációt, sőt, szívesen kalandoznak, például az etno stílus világában. Ez a változatosság érzékelhető eddig megjelent albumaikon is, hiszen mind egyedi hangulatokat, zenei világot ragadnak meg. A Magyar népdalok című lemezükön saját népi kultúrájuk zenéjét, a magyar népdalokat egyesítették jellegzetes stílusukkal, míg az Early Music című albumukon, amelyen Nuria Rial, az Echo Klassik díjas katalán szoprán énekesnő is közreműködött, barokk zenét ötvöztek jazzel. Időközben mindkét album bearanyozódott. Az Early Music Európa szerte óriási siker lett, felléptek többek között Innsbruckban a világ leghíresebb régizene fesztiválján. Kritikusok szerint ez az a fajta elmélyült zene, ami bármilyen szituációban hallgatható. 

"Elemér, véleményem szerint, az egyik legjobb dobos ma a szakmában. Összehasonlíthatatlan muzikalitással és finomsággal játszik. Képes minden egyes zenei pillanatot olyan figyelemmel hallgatni, olyan kiváló, spontán döntéseket tud a színpadon hozni, amellyel csak növeli zenésztársai játékának minőségét. Kiváló érzékkel nyúl a hangszeréhez. Minden élvezettel játszom vele, s ugyanilyen örömmel is hallgatom." (Pat Metheny)

https://www.facebook.com/pages/Balázs-Elemér-Group/227315435399
https://www.facebook.com/jazz.kezdi

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!