Barabás Árpád rendez a Tamási Áron Színházban

Eugčne Labiche A Lourcine utcai gyilkosság című darabja lesz a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház következő előadása, melynek próbafolyamata március 19-én, kedden reggel kezdődött el Barabás Árpád rendező irányításával.

Barabás Árpád a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház színésze, rendezője és művészeti vezetője, akit legutóbb a Tóték című sepsiszentgyörgyi előadás Narrátor szerepében láthatott a közönség, miután átvette a szerepet a társulattól távozó Beczásy Áron színésztől.

A neves erdélyi művész így vallott első sepsiszentgyörgyi rendezése küszöbén: „Kollégaként jó viszonyban vagyok több itteni színésszel, de túlzás lenne azt mondani, hogy ismerem ezt a társulatot. A leginkább kíváncsiság van most bennem, és az a fajta »harctéri izgalom«, ami minden próbafolyamat előtt lenni szokott. Bízom benne, hogy élmény lesz mindannyiunk számára jobban megismerni, felfedezni egymást, tanulni egymástól.” A darabválasztással kapcsolatosan kijelentette: nagyon szereti Eugčne Labiche különös művét, mely talán azért áll közel hozzá, mert mindig a játékosságot keresi a színházban, ez a darab pedig valójában „egy játékra való felkérés”.

Az új előadás elkészítésében a rendező közvetlen alkotótársai lesznek: Szűcs-Olcsváry Gellért díszlettervező (a székelyudvarhelyi társulat színésze), Gábor Zsófi jelmeztervező, Kónya-Ütő Bence zeneszerző (a sepsiszentgyörgyi társulat színésze, aki játszik is az előadásban), Bezsán Noémi koreográfus és Bálint Hunor 3D animátor, aki videó animációkat készít majd a produkcióhoz. Az előadás bemutatóját április 22-ére tervezi a színház.