Befejezett Jövő #5 - Újratöltve kiállítás a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben

Megnyitó: 2022 Ápr 28, 19:00

Helyszín:
MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér
Szerzők: Ádi Brigitta, Bakcsi Kata, Bede Kincső, Fejér Bernadett, Kovács-Vajda Bence, Kusztos Júlia, Nagy Bea, Mihai Șovăială | Kurátorok: Kispál Attila, Kispál Ágnes-Evelin

KIÁLLÍTÁS
A Befejezett Jövő #5 Újratöltve projekt bővített, második kiadása*, olyan pályájuk elején álló, fiatal művészek egy-egy alkotását, csoportos projektjét mutatja be a MAGMA kiállítótereiben, akiknek a művészi gyakorlatában a fotográfia és videó mint elsődleges médium szerepel, vagy műveik egyik alkotó elemeként van jelen. Ugyanakkor az otthon fogalmának kérdése mint átmeneti állapot, vagy tágabb személyes-történelmi kontextusban, illetve intim, szakmai megjelenése, valamint szociológiai és építészettörténeti megközelítésben foglalkoztatja az alkotókat.

A meghívott művészek többsége – kivétel a kovásznai Bede Kincső és a csíkszeredai Bakcsi Kata, valamint Fejér Bernadett – sepsiszentgyörgyi kötődésű Ádi Brigitta, Kovács-Vajda Bence, Kusztos Júlia, Nagy Bea és Mihai Șovăială bár az ország különböző városaiban kezdték el felsőfokú képzéseiket, mégis külföldön folytatták tanulmányaikat, Bea kivételével ott élnek és dolgoznak.

*A kiállítássorozat az Ecsetgyár Szövetség projektje révén Mihai Iepure-Gorski és Răzvan Anton felkérésére jött létre, melynek #5 kiadásának bemutatására első alkalommal a kolozsvári Tranzit Házban került sor 2021. október 15-31. között, a Galériák Fehér Éjszakája országos eseménysorozat keretén belül.

Az esemény része a 29. Szent György Napok rendezvény sorozatnak.

https://www.facebook.com/events/1034047693889887
https://magma.ro/hu/art-event/befejezett-jovo-5-ujratoltve/

Befejezett Jövő #5 - Újratöltve
Megnyitó: 2022 Ápr 28, 19:00
Látogatható: 2022 Ápr 29 – 2022 Jún 03
Nyitvatartás: 11:00–19:00, hétfőn és ünnepnapokon zárva