Zöld Nap Egyesület

» Bemutatták a - Gondolkodj zölden! Színezd az életet - projektet

Bemutatták a - Gondolkodj zölden! Színezd az életet - projektet - Augusztus 8-án 'Think Green! Color the life'(Gondolkodj zölden! Színezd az életet)címmel a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület sajtótájékoztatót tartott.

Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület facebook adatlapján!

A sajtótájékoztatón Ráduly Attila projektkoordinátor és Derzsi Katalin projektmenedzser mutatta be az augusztus negyedikén megkezdődött projektet.
A Think Green! Color the life elnevezésű projekt fő célja egy alternatív oktatási módszerrel kidolgozott környezettudatos délutáni iskola elindítása. A Zöld Nap suli projekt célja a gyerekek világának tágítása. Az elektronikus médiumok (TV, internet) térhódításának köszönhetően egyre szűkül a gyerekek világa fizikailag és a szociális kapcsolatrendszer szempontjából is, mivel napjaikat a négy fal között töltik. Ennek az egyik következménye, hogy a közvetlen környezetüket is kevéssé ismerik, a szabadtéri és társas tevékenységeik szigetszerű helyszínei között nem tudják megteremteni a térbeli összefüggést. Öt éves tapasztalattal rendelkező csapatukat számos pedagógus munkája és tudása segíti. A környezeti nevelést olyan pedagógiai eszközök, módszerek és elméletekkel foglaljuk össze, amelyek azt a célt szolgálják, hogy szorosabbá váljon a kapcsolat az egyes emberek és az életterük között.
A több mint egy évig tartó projektben különös figyelmet fordítanak az Európai Önkéntes Szolgálat(EVS) által kínált lehetőségek népszerűsítésére. Ugyanakkor a projekt magába foglalja a Zöld Nap Egyesület által szervezett már hagyományosnak tűnő események lebonyolítását, nemzeti estek szervezését is. A sajtótájékoztató keretén belül, a 24 esztendős francia Céline Berthier, a 25 éves spanyol Clara Bejarano Sanchez és a 20 éves osztrák Melissa Öller EVS önkéntesek a saját céljaikat foglalták össze.

A sajtótájékoztató végén a feltett kérdések megválaszolására került sor.
A projektet az Erasmus+, Európai Önkéntes Szolgálat pontja támogatja.

Szerző: Ráduly Attila

Augusztus 8-án "Think Green! Color the life"(Gondolkodj zölden! Színezd az életet)címmel a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület sajtótájékoztatót tartott. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület facebook adatlapján! A sajtótájékoztatón Ráduly Attila projektkoordinátor és Derzsi Katalin projektmenedzser mutatta be az augusztus negyedikén megkezdődött projektet. A Think Green! Color the life elnevezésű projekt fő célja egy alternatív oktatási módszerrel kidolgozott környezettudatos délutáni iskola elindítása. A Zöld Nap suli projekt célja a gyerekek világának tágítása. Az elektronikus médiumok (TV, internet) térhódításának köszönhetően egyre szűkül a gyerekek világa fizikailag és a szociális kapcsolatrendszer szempontjából is, mivel napjaikat a négy fal között töltik. Ennek az egyik következménye, hogy a közvetlen környezetüket is kevéssé ismerik, a szabadtéri és társas tevékenységeik szigetszerű helyszínei között nem tudják megteremteni a térbeli összefüggést. Öt éves tapasztalattal rendelkező csapatukat számos pedagógus munkája és tudása segíti. A környezeti nevelést olyan pedagógiai eszközök, módszerek és elméletekkel foglaljuk össze, amelyek azt a célt szolgálják, hogy szorosabbá váljon a kapcsolat az egyes emberek és az életterük között. A több mint egy évig tartó projektben különös figyelmet fordítanak az Európai Önkéntes Szolgálat(EVS) által kínált lehetőségek népszerűsítésére. Ugyanakkor a projekt magába foglalja a Zöld Nap Egyesület által szervezett már hagyományosnak tűnő események lebonyolítását, nemzeti estek szervezését is. A sajtótájékoztató keretén belül, a 24 esztendős francia Céline Berthier, a 25 éves spanyol Clara Bejarano Sanchez és a 20 éves osztrák Melissa Öller EVS önkéntesek a saját céljaikat foglalták össze. A sajtótájékoztató végén a feltett kérdések megválaszolására került sor. A projektet az Erasmus+, Európai Önkéntes Szolgálat pontja támogatja. Szerző: Ráduly Attila

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!