Zöld Nap Egyesület

» Bemutatták a Nemere Útja filmet

Bemutatták a Nemere Útja filmet - Kedden délután nagyszámú érdeklődő jelenlétében mutatta be a Nemere útja című dokumentumfilmjét a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület, amely turistacsalogatóként nyújt ízelítőt vidékünk természeti és kulturális értékeiből.Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.'Az elmúlt bő három évben számos partnerrel karöltve hoztuk létre a Nemere útját, rengeteg munka van benne, mintegy ötszáz önkéntes segített kijelölni, felmérni, népszerűsíteni, támogatókat keresni és fenntartani azt' fogalmazott Ráduly Attila, az egyesület elnöke.Az alábbi linken teljes terjedelmében megtekinthető a videó: http://www.youtube.com/watch?v=PmMHwwwAUMc&list=UUeT4CJuO9cC7dA0XZ7QgHKw...A több mint 230 km hosszú zöld útvonalon évente több kerékpártúrát is szerveznek, legutóbb május közepén tekertek a zöldnaposok felhívására. A kézdii zöldek minden nyári hónapra terveznek egy biciklitúrát annak érdekében, hogy a résztvevők jobban megismerjék környezetüket.A tizenhárom perces videó magyar narrációval, angol felirattal készült el, főszereplője Ieva Brikmane lett önkéntes, aki turistaként fedezi fel a környék látványosságait, ismeri meg jellegzetes mesterségeit, kóstolja meg különleges ízeit. A bemutató részét képezte egy fotókiállítás is, amely a filmkészítés kulisszáit, illetve a zöld út kijelölésének munkálatait mutatja be.Szerző: Bartha ZsófiaTámogató: Háromszéki Közösségi Alapítvány, Fiatalok Lendületben program és a Vigadó Művelődési Ház

Kedden délután nagyszámú érdeklődő jelenlétében mutatta be a Nemere útja című dokumentumfilmjét a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület, amely turistacsalogatóként nyújt ízelítőt vidékünk természeti és kulturális értékeiből.

Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

"Az elmúlt bő három évben számos partnerrel karöltve hoztuk létre a Nemere útját, rengeteg munka van benne, mintegy ötszáz önkéntes segített kijelölni, felmérni, népszerűsíteni, támogatókat keresni és fenntartani azt" fogalmazott Ráduly Attila, az egyesület elnöke.

Az alábbi linken teljes terjedelmében megtekinthető a videó: http://www.youtube.com/watch?v=PmMHwwwAUMc&list=UUeT4CJuO9cC7dA0XZ7QgHKw...


A több mint 230 km hosszú zöld útvonalon évente több kerékpártúrát is szerveznek, legutóbb május közepén tekertek a zöldnaposok felhívására. A kézdii zöldek minden nyári hónapra terveznek egy biciklitúrát annak érdekében, hogy a résztvevők jobban megismerjék környezetüket.

A tizenhárom perces videó magyar narrációval, angol felirattal készült el, főszereplője Ieva Brikmane lett önkéntes, aki turistaként fedezi fel a környék látványosságait, ismeri meg jellegzetes mesterségeit, kóstolja meg különleges ízeit. A bemutató részét képezte egy fotókiállítás is, amely a filmkészítés kulisszáit, illetve a zöld út kijelölésének munkálatait mutatja be.

Szerző: Bartha Zsófia
Támogató: Háromszéki Közösségi Alapítvány, Fiatalok Lendületben program és a Vigadó Művelődési Ház

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!