2016. április 9 -17 között a Zöld Nap Egyesület képviseletében a magyarországi Felsőtárkányban egy újabb ifjúsági cserében kapcsolódhattak be a fiatalok. Az EUpoly nevet viselő projekt témája az európai polgárság fogalmának tisztázása és a résztvevő civilszervezetek megismerése volt, mely az Európai Unió támogatásával, az Erasmus+ program keretén belül valósult meg az egri Ugar Egyesület szervezésében. Az ificseréről készült fotók megtekinthetők a szervezet facebook oldalán!

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesületet négy fő képviselte, név szerint Balázs Attila, Kelemen Zsolt, Kiss Fanni és Szabó Attila. Az alábbiakban egyik résztvevő Kiss Fanni rövid beszámolóját ismerheti meg az olvasó:

"Ez alatt az egy hét alatt megismerkedhettem az Erasmus+ programmal és hat további, azaz Magyarországon, Ausztriában, Szlovéniában, Csehországban, Szlovákiában és Szerbiában működő egyesülettel. A csere témájának megfelelően plakátkészítésben vettünk részt kevert csapatokban. Az ott töltött idő alatt megismertük még a falut, ahol a szállásunk volt. Valamint két napon a Felsőtárkánytól alig 15 km-re fekvő Eger városába is tettünk kirándulást, ebből az egyik alkalommal csapatokban dolgozva egy kvízt kellett teljesítenünk. Az egy hét alatt megismertük Eger történelmét a várban tett kirándulással, valamint az Eszterházy Károly Főiskola mindennapi életébe is bepillantást nyerhettünk, egy az ottani képzésről szóló előadással. A városnézés mellett a természetben is töltöttünk időt: Sirok várát és a török megszállásból ránk maradt emlékeket ismertük meg, valamint a hotel melletti erdőt fedeztük fel egy szervezett túra keretein belül. A cserét hasznosnak tartottam mert tágíthattam a látókörömet ebben a témában, valamint rádöbbentem, hogy Magyarország, ezen része is csodálatosan gyönyörű."

Fotó: Füleki Dániel és Becze Zsombor