Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Beszéljünk tiszta fejjel a drogokról - Egy drogos vallomása - Van kiút

Beszéljünk tiszta fejjel a drogokról - Egy drogos vallomása - Van kiút - Június 11-én, szerdán 18 órakor a Borudvarban található Kosztándi-képtárban beszélget az érdeklődőkkel Dali Csongor, egykori kábítószerfüggő. Dali az önkormányzat meghívására, a Hárit és EDISZ közreműködésével jön a céhes városba. A rendezvény mottója: Van kiút! – ami arra utal, hogy a szenvedélybetegek számára is van megoldás. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek egy kábítószeres éle­té­be, megtudhatják, hogyan vélekedik a társadalom a drogfogyasztókról. A találkozó célja, hogy a fiatalok hitelesebb képet kapjanak a kábítószerek használata okozta fizikai és pszichés károkról. Dali Csongor a drogok áldozataként egy ördögi körben élt, és bár 13 éve tiszta, állítja: ha te magad nem akarsz lábra állni, akkor jöhet bárki, menthetetlen vagy. A kezdetektől a rehabilitáción át egészen jelenlegi életéig felvázolja azokat az állapotokat, amelyeket egy drogos, illetve egy 13 éve tiszta, egykori drogfüggő megél. Saját tanulságos élettapasztalatait osztja meg a jelenlévőkkel, sajátos, pokoli világot mutatva be a maga nyers valóságában, mélységeivel és magasságával egyetemben. Neki sikerült megmenekülnie, megváltoztatnia kilátástalannak tűnő életét. Példája jól tükrözi, akaraterővel honnan hová juthat az ember. 13 évesen elkezdett inni, majd nagyapja infarktusát követően, amikor egy picit kezdte magát összeszedni, valami elszakadt benne, és 15 évesen elkezdett 'füvezni'. Attól kezdve a lejtőn nem volt megállás, drogfüggő lett. Ezt követően életében két dolog számított csupán: az anyag, és az, honnan szerez pénzt drogokra.

Június 11-én, szerdán 18 órakor a Borudvarban található Kosztándi-képtárban beszélget az érdeklődőkkel Dali Csongor, egykori kábítószerfüggő. Dali az önkormányzat meghívására, a Hárit és EDISZ közreműködésével jön a céhes városba.
 
A rendezvény mottója: Van kiút! – ami arra utal, hogy a szenvedélybetegek számára is van megoldás. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek egy kábítószeres éle­té­be, megtudhatják, hogyan vélekedik a társadalom a drogfogyasztókról. A találkozó célja, hogy a fiatalok hitelesebb képet kapjanak a kábítószerek használata okozta fizikai és pszichés károkról.
 
Dali Csongor a drogok áldozataként egy ördögi körben élt, és bár 13 éve tiszta, állítja: ha te magad nem akarsz lábra állni, akkor jöhet bárki, menthetetlen vagy. A kezdetektől a rehabilitáción át egészen jelenlegi életéig felvázolja azokat az állapotokat, amelyeket egy drogos, illetve egy 13 éve tiszta, egykori drogfüggő megél. Saját tanulságos élettapasztalatait osztja meg a jelenlévőkkel, sajátos, pokoli világot mutatva be a maga nyers valóságában, mélységeivel és magasságával egyetemben. Neki sikerült megmenekülnie, megváltoztatnia kilátástalannak tűnő életét. Példája jól tükrözi, akaraterővel honnan hová juthat az ember.
 
13 évesen elkezdett inni, majd nagyapja infarktusát követően, amikor egy picit kezdte magát összeszedni, valami elszakadt benne, és 15 évesen elkezdett "füvezni". Attól kezdve a lejtőn nem volt megállás, drogfüggő lett. Ezt követően életében két dolog számított csupán: az anyag, és az, honnan szerez pénzt drogokra.

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!