Jazz Café - Jazz Café

Jazz Café

» Borudvar szombaton - Perkő Néptáncegyüttes és Ábri Béla zenekarával - Music & Wine nights

Borudvar szombaton - Perkő Néptáncegyüttes és Ábri Béla zenekarával - Music & Wine nights - Augusztus 30.-án szombaton 22 órától a Perkő Néptáncegyüttes lép fel, hozzá Ábri Béla prímás és zenekara fogja húzni a talpalávalót a Borudvarban.A csoport megalapításának ötlete két (akkor) fiatal pályakezdő pedagógusnak tulajdonítható, akik a hazafias kötelező feladatként kapott kulturális tevékenységvégzést tudatosan a közösség javára próbálták fordítani. A 1976-ban összeverbuvált csoport első táncainak alapját a Gergely Zoltán és Sikó Katalin Székelyudvarhelyről, valamint Marosvásárhelyről, Erdővidékről hozott népi zenei és tánctudásuk képezte. Azóta több tucatszor cserélődtek a táncosok, a kezdeti lelkesedés viszont mindvégig megmaradt és a cél is: a helyi táncolni, szórakozni, néphagyományaikat, népszokásaikat, népi zenei és táncvilágukat megismerni vágyó fiatalokat táncolni tanítva hagyományőrzés. Székelyföld egyik legjobb, Háromszék első számú amatőr csoportja ez a falusi kis csoportot. Repertoárukban erdélyi magyar táncok szerepelnek. Mindenik tánc szakemberi munkát dicsér.

Augusztus 30.-án szombaton 22 órától a Perkő Néptáncegyüttes lép fel, hozzá Ábri Béla prímás és zenekara fogja húzni a talpalávalót a Borudvarban.


A csoport megalapításának ötlete két (akkor) fiatal pályakezdő pedagógusnak tulajdonítható, akik a hazafias kötelező feladatként kapott kulturális tevékenységvégzést tudatosan a közösség javára próbálták fordítani. A 1976-ban összeverbuvált csoport első táncainak alapját a Gergely Zoltán és Sikó Katalin Székelyudvarhelyről, valamint Marosvásárhelyről, Erdővidékről hozott népi zenei és tánctudásuk képezte. Azóta több tucatszor cserélődtek a táncosok, a kezdeti lelkesedés viszont mindvégig megmaradt és a cél is: a helyi táncolni, szórakozni, néphagyományaikat, népszokásaikat, népi zenei és táncvilágukat megismerni vágyó fiatalokat táncolni tanítva hagyományőrzés. Székelyföld egyik legjobb, Háromszék első számú amatőr csoportja ez a falusi kis csoportot. Repertoárukban erdélyi magyar táncok szerepelnek. Mindenik tánc szakemberi munkát dicsér.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!