Városnapok - Őszi sokadalom - Őszi Sokadalom 2019

Őszi Sokadalom 2019

» Borudvar, Pityókafesztivál a Molnár Józsiás parkban, Gábor Áron konferencia a múzeumban, extrémbiciklizés a Sportcsarnoknál

Borudvar, Pityókafesztivál a Molnár Józsiás parkban, Gábor Áron konferencia a múzeumban, extrémbiciklizés a Sportcsarnoknál - Az Őszi Sokadalom máig elmaradhatatlan színfoltjai a Borudvar és a pityókafesztivál, melyek idén is fontos helyen szerepelnek a programkínálatban. Ugyanakkor extrém sportra és tanulásra is lesz lehetőség az idei városnapokon.

A Borudvar szokás szerint minőségi nedűkkel kecsegtet: Magyarország két vezető borvidéke, Villány és Eger képviselteti magát az idei kínálatban. Vincze Béla, Kalló Imre, valamint a Villyan pincészet borait kóstolhatják majd a szőlődűnék szerelmesei. Ezen kívül minden este minőségi szórakozásra lesz lehetőség a borkóstolók mellett: a Szürkeverebek Jazzbandája (csütörtök, 21 óra), a Fernet Happy Blues Company (péntek, 19 óra), a Perkő Néptáncegyüttes és Ábri Béla (szombat, 22 óra), valamint a Heveder zenekar (vasárnap, 20 óra) szolgáltatják majd a talpalávalót a Jazz Café udvarán.

A Molnár Józsiás park szokás szerint megtelik élettel és ínycsiklandozó illatokkal: a pityókafesztiválon számos csapat rotyogtatja majd a jóféle étkeket, melyeket a Szabadtűzi Lovagrend Erdélyi Kapitányságának tagjai rangsorolnak – szigorú kritériumok szerint. Első és utolsó fogások sorsa végül mindig azonos: a vendégek az utolsó falatig felfalják őket. A Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetségében zajló pityókafesztiválra augusztus 30-án, szombaton kerül sor, ezt megelőzően a vállalkozói inkubátorházban a székelyföldi klaszterek konferenciája zajlik (augusztus 29., péntek, 10–15 óra), faipar, zöld energia, agrofood, vidék- és agroturizmus, textilipar, IT, balneológia, csomagolás- és nyomdaipar, valamint vidékfejlesztés témában.

Az Incze László Céhtörténeti Múzeum programja a Gábor Áron emlékévhez igazodik: a tüzér őrnagy születésének 200. évfordulója alkalmával tudományos konferenciát tartanak szombaton (augusztus 30-án) 11 órától. A konferencia előadói dr. Süli Attila, a budapesti HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum kutatója, Bordi Zsigmond Lóránd régész, Demeter Lajos helytörténész, Váry o. Péter újságíró, valamint Dimény Attila társadalomkutató.

Fiatalos programokban sem lesz hiány, Deme Tamás és a kerékpár szerelmesei extrémbicikli-versenyt szerveznek a Sportcsarnok melletti ugrópályán, ahol a jelenlevők színvonalas és látványos bemutatókra és izgalmas megmérettetésre számíthatnak. A szervező ígéretéhez híven, lemezlovas gondoskodik a zenéről és a fokozott hangulatról a helyszínen. „Versenyzőink Csíkszeredából, Sepsiszentgyörgyről, Kovásznáról érkeznek. A kézdi résztvevők kevesebb számban képviseltetik magukat, mint az előző években, ugyanis többen felhagytak hobbijukkal. A rendezvény fő célja épp ezért a fiatalabb generációk figyelmének felkeltése, hogy motivációt ébresszünk bennük a sportág irányába”, közölte Deme Tamás.

Az Őszi Sokadalom máig elmaradhatatlan színfoltjai a Borudvar és a pityókafesztivál, melyek idén is fontos helyen szerepelnek a programkínálatban. Ugyanakkor extrém sportra és tanulásra is lesz lehetőség az idei városnapokon. A Borudvar szokás szerint minőségi nedűkkel kecsegtet: Magyarország két vezető borvidéke, Villány és Eger képviselteti magát az idei kínálatban. Vincze Béla, Kalló Imre, valamint a Villyan pincészet borait kóstolhatják majd a szőlődűnék szerelmesei. Ezen kívül minden este minőségi szórakozásra lesz lehetőség a borkóstolók mellett: a Szürkeverebek Jazzbandája (csütörtök, 21 óra), a Fernet Happy Blues Company (péntek, 19 óra), a Perkő Néptáncegyüttes és Ábri Béla (szombat, 22 óra), valamint a Heveder zenekar (vasárnap, 20 óra) szolgáltatják majd a talpalávalót a Jazz Café udvarán. A Molnár Józsiás park szokás szerint megtelik élettel és ínycsiklandozó illatokkal: a pityókafesztiválon számos csapat rotyogtatja majd a jóféle étkeket, melyeket a Szabadtűzi Lovagrend Erdélyi Kapitányságának tagjai rangsorolnak – szigorú kritériumok szerint. Első és utolsó fogások sorsa végül mindig azonos: a vendégek az utolsó falatig felfalják őket. A Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetségében zajló pityókafesztiválra augusztus 30-án, szombaton kerül sor, ezt megelőzően a vállalkozói inkubátorházban a székelyföldi klaszterek konferenciája zajlik (augusztus 29., péntek, 10–15 óra), faipar, zöld energia, agrofood, vidék- és agroturizmus, textilipar, IT, balneológia, csomagolás- és nyomdaipar, valamint vidékfejlesztés témában. Az Incze László Céhtörténeti Múzeum programja a Gábor Áron emlékévhez igazodik: a tüzér őrnagy születésének 200. évfordulója alkalmával tudományos konferenciát tartanak szombaton (augusztus 30-án) 11 órától. A konferencia előadói dr. Süli Attila, a budapesti HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum kutatója, Bordi Zsigmond Lóránd régész, Demeter Lajos helytörténész, Váry o. Péter újságíró, valamint Dimény Attila társadalomkutató. Fiatalos programokban sem lesz hiány, Deme Tamás és a kerékpár szerelmesei extrémbicikli-versenyt szerveznek a Sportcsarnok melletti ugrópályán, ahol a jelenlevők színvonalas és látványos bemutatókra és izgalmas megmérettetésre számíthatnak. A szervező ígéretéhez híven, lemezlovas gondoskodik a zenéről és a fokozott hangulatról a helyszínen. „Versenyzőink Csíkszeredából, Sepsiszentgyörgyről, Kovásznáról érkeznek. A kézdi résztvevők kevesebb számban képviseltetik magukat, mint az előző években, ugyanis többen felhagytak hobbijukkal. A rendezvény fő célja épp ezért a fiatalabb generációk figyelmének felkeltése, hogy motivációt ébresszünk bennük a sportág irányába”, közölte Deme Tamás.

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!