A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával immár negyedik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek huszonharmadik változatára pénteken november 9-én került sor. A program keretén belül többek között a Györgyjakab Boróka által tervezett Bringabarát közlekedés című kiadvány egy egy példányával térhettek haza az érdeklődők. A rendezvényen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A nagy hagyománynak örvendő esemény most is elsősorban a kézdiszéki fiatalok bevonására összpontosul, de családoknak szóló programok sokasága színesíti az ingyenes rendezvényt. Alkalmanként a kisgyerekektől a felnőttekig minden korosztály képviselteti magát és kellemesen tölti el a két órát. A novemberi Mozgó Délutánra több százan fordultak meg, akik többek között asztaliteniszeztek, amőbáztak, marokkóztak, a Puskás Ferenc Gombfoci Klubbal gombfociztak és a szervezőknek köszönhetően pedig különböző kifestőket és csapatépítő játékokat próbáltak ki. Ugyanakkor a Zöld Nap Egyesület gondozásában és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt által támogatott Bringabarát közlekedés füzetecskét is elvihették azok, akik helyesen töltötték ki a villámgyors kerékpáros KRESZ tesztet. De be lehetett állni egy közös kangoora is, Bandi Iringó tartott kangoo jump bemutatót, amelyhez – nagy örömükre – többen is csatlakoztak. Kangoozás közben úgy erősödik a felsőtest és a láb, hogy nem szükséges kitenni nagyobb terhelésnek az ízületeket. A speciális cipőt, ami első ránézésre leginkább egy görkorcsolyához hasonlít csak a kerekek helyén erős, rugós pántok feszülnek eredetileg futóknak fejlesztették ki azért, hogy csökkentsék a test terhelését, és ezzel elkerüljék a lehetséges térd-, boka- és gerincsérüléseket.

A következő hasonló rendezvényre is szeretettel várnak mindenkit a szervezők, de addig se feledjék, hogy a rendszeres testmozgás egészségünk legjobb karbantartója, az egész szervezetre kedvező hatással van!

A rendezvény lehetőségét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Erasmus+ program biztosította.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: László Roland és Papucs Tímea