2022. augusztus 14-én (vasárnap) reggel 10 órakor a Zöld Nap Egyesület biciklitúrát szervez a céhes város Sportcsarnokától az elmúlt években kialakított Nemere Útján. A megmozdulás alkalmával az alábbi településeket érintik: Kézdivásárhely - Torja - Kézdikővár - Szárazpatak - Kiskászon - Kézdiszentélek - Kézdivásárhely. A túrakerékpározás remek kikapcsolódást, sportolási lehetőséget, valamint testi és lelki feltöltődést biztosít a résztvevők számára. A túra folyamán kulturális - természeti látványosságok megtekintésére is sor fog kerülni.

Szükséges felszerelés: az időjárásnak megfelelő öltözet, élelem és pénz igény szerint, és természetesen a jó állapotban lévő kerékpár. A túra nem túl nehéz, 10 éves kortól, sebességváltós biciklivel teljesíthető. Sisak viselése melegen ajánlott, főleg a fiataloknak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak, a 14 éven aluli gyermekek csak előzetes egyeztetés alapján írásos szülői engedéllyel jöhetnek a 38 km hosszú bringázásra. (ezzel kapcsolatos formanyomtatvány és bővebb információ a szervezőktől igényelhető).

Előzetesen regisztrálni, jelentkezni Ráduly Attilánál (0766 611066 vagy az office@zoldnap.info e-mail címen) lehet. A túrán a részvétel ingyenes. Az esemény eső vagy rossz idő esetén elmarad.

Támogató: a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és az Európai Szolidaritási Testület

Médiatámogatók: Kezdi.info, Székely Hirmondó, Siculus Rádió, Háromszék, Profi Rádió, Szék-helyek

Plakátterv: Davit Mamulyan