Zöld Nap Egyesület

» Bringázz a Nemere Útján - májusi beszámoló

Bringázz a Nemere Útján - májusi beszámoló - 2013. május 18-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület biciklitúrát szervezett a céhes városból az elmúlt években kialakított Nemere Útján.Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.A megmozdulás alkalmával a 35 fős lelkes csapat C jelzéseket követve a Sinkovits stadion elől indulva Csernáton fele tekert, utána Ikafalva, majd Futásfalva, Torja, Kézdikővár, Kézdiszentlélek és Kézdivásárhely érintésével zárták a túrát.A csapat legkisebb tagja a nyolc éves Gyenge Ákos volt, aki felnőtteket meghazudtoló kitartással vígan tekerte végig az útvonalat.A zöldek a kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. A csapat tagjai minden érintett településen kis pihenőt tartottak, megnézték a látnivalókat. Így történt ez Ikafalván is, ahol Bardócz Csaba református lelkipásztor kalauzolásával a csapat megismerhette a falu történetét megtekintve a református templomot. A következő megállónál Futásfalván Györgyjakab Ida és családja pánkóval várta a túrázókat. Amit ezúton is köszönnek a bringázok.Támogató: Fiatalok Lendületben programSzerző: Ráduly AttilaFotó: Bandi Zsolt és Székely István

2013. május 18-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület biciklitúrát szervezett a céhes városból az elmúlt években kialakított Nemere Útján.

Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

A megmozdulás alkalmával a 35 fős lelkes csapat C jelzéseket követve a Sinkovits stadion elől indulva Csernáton fele tekert, utána Ikafalva, majd Futásfalva, Torja, Kézdikővár, Kézdiszentlélek és Kézdivásárhely érintésével zárták a túrát.
A csapat legkisebb tagja a nyolc éves Gyenge Ákos volt, aki felnőtteket meghazudtoló kitartással vígan tekerte végig az útvonalat.
A zöldek a kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. A csapat tagjai minden érintett településen kis pihenőt tartottak, megnézték a látnivalókat. Így történt ez Ikafalván is, ahol Bardócz Csaba református lelkipásztor kalauzolásával a csapat megismerhette a falu történetét megtekintve a református templomot. A következő megállónál Futásfalván Györgyjakab Ida és családja pánkóval várta a túrázókat. Amit ezúton is köszönnek a bringázok.

Támogató: Fiatalok Lendületben program

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Bandi Zsolt és Székely István

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!