A Temes megyei Buziason zajlott a lánykosárlabda U15-ös korosztályának döntő tornája amelyen három "székely" csapat szállt harcba a bajnoki érmekért: a kézdivásárhelyi NMSK, sepsiszentgyörgyi ISK és a Csíkszeredai VSK.

Az első kőrben a csoportmérkőzések lejátszása után az NMSK egy elvesztett és két megnyert mérkőzés után bejutott a legjobb 4 közé, míg a Csíki meg Sepsiszentgyörgyiek a 5-8-ik helyezésekért szállhattak harcba. A kézdivásárhelyi lányok szombaton az elődöntőben a bukaresti Olimpia ellen játszottak egy fordulatos meccset a döntőbe jutásért. Nagyszünetben egy remek kezdés után még 15 pontos kézdivásárhelyi előnyt jegyeztek, ám a második negyedben a bukarestiek zónavédekezése zavarba hozta a lányokat, és a véghajrában a fővárosi csapat fordítani tudott. Apró kis hajszalon múlott a döntőbe jutás. Maradt vasárnapra a bronzcsata.

A harmadik helyért éppen tavalyi korosztályos bajnok temesváriak ellen kellet megküzdeni. Egy nagyon fordulatos izgalmas mérkőzésen, hosszabításban sikerült két vállra fektetni őket úgy, hogy három játékosunk is kipontozódott a harmadik negyed elején (Bara Németh Beáta, Nagy Júlia és Marthi Kriszta).

NMSK - Temesvár-i Bega 64-59 (17-16; 19-15; 13-21; 8-5; 7-2)
Pontszerzők: Kozmán Kriszta 31(9x3), Bandi Fruzsina 6p, Marti Kriszta 4p, Bara-Németh Beáta 4p, Tuchilus Kriszta 15 (3x3), Oláh Zsanett 4p és Bandi Blanka, Nagy Júlia, Demkó Hanna, Hosszú Orsolya. Edző Farkas Alpár.