Zöld Nap Egyesület

» Citizens of the future!

Citizens of the future! - 2014 június 21-28 között zajlott a magyarországi BOCS Alapítvány által szervezett „Citizens of the Future!”elnevezésű ifjúsági csereprogram. A programra összesen hat országból érkeztek a fiatalok. Romániából a Zöld Nap Egyesület részéről Bandi Zsolt, Larisa Lucaci, Cristian Tăgîrţă, Alexandru Cristian Ivanciu, Bogdan Neagoe és Dan Marzavan vett részt a nyolc napos eseményen.

Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület facebook oldalán.

A projekt során a fiatalokkal dolgozó személyek alapvető tudásának a bővítése volt a cél az ifjaknak szánt globális oktatási tevékenységekkel. Ugyanakkor növelték az európai tudatosságról szóló irányelvek létező anyagait egy globalizált világban (csapatmunka tevékenységek), hogy egy olyan kreatív környezetet hozzanak létre, melyben a résztvevők megoszthatják és megvitathatják egymással idevágó tapasztalataikat. A 32 résztvevő a magyarországi Bocs Alapítvány, a bulgáriai Association Forum Science, a romániai Zöld Nap Egyesület, a ciprusi NECI, a törökországi Utopia Education and Art és az olaszországi VulcanicaMente szervezetekből kerültek ki.

Az alábbiakban Bandi Zsolt résztvevő beszámolóját olvashatják az ifjúsági képzésről.
Székesfehérvár, Bocs Alapítvány! Ez csak egyet jelenthet, mégpedig azt, hogy a Zöld Nap Egyesület egy újabb ifjúsági képzésen vett részt. Öt román anyanyelvű és jómagam alkotta csapat rengeteg barátra és tudásra tett szert a nyolc nap alatt.
Kezdjem az elején. Adott egy csapat kinek tagjai képviselnek egy szervezetet de nem ismerik egymást. Ez a többi ország esetében is fennáll. A név tanulás és ismerkedés után majdnem mindenki belelendült. A képzés alatt számos értékes program volt, számtalan előadás, de ugyanakkor a gyakorlati és elméleti munkába is bele kóstolhattunk. Majd jöttek esténként a nemzeti estek, bemutatók, táncok, kvíz és finomabbnál finomabb ételek és italok. Az idő múlásával próbáltuk mindannyian egyre jobban érezni magunkat.

Majd eljött a búcsú ideje és újra rá kellett jönnöm, hogy egy ilyen lehetőséget mindig meg kell ragadni. Új kultúrák, új emberek és remélhetőleg új barátok, kapcsolatok alakultak ki. Remélem és reméljük, hogy egyszer majd újra találkozunk Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, Cipruson, Törökországban vagy akár Olaszországban.

Fotó: Alexandru Cristian Ivanciu

2014 június 21-28 között zajlott a magyarországi BOCS Alapítvány által szervezett „Citizens of the Future!”elnevezésű ifjúsági csereprogram. A programra összesen hat országból érkeztek a fiatalok. Romániából a Zöld Nap Egyesület részéről Bandi Zsolt, Larisa Lucaci, Cristian Tăgîrţă, Alexandru Cristian Ivanciu, Bogdan Neagoe és Dan Marzavan vett részt a nyolc napos eseményen. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület facebook oldalán. A projekt során a fiatalokkal dolgozó személyek alapvető tudásának a bővítése volt a cél az ifjaknak szánt globális oktatási tevékenységekkel. Ugyanakkor növelték az európai tudatosságról szóló irányelvek létező anyagait egy globalizált világban (csapatmunka tevékenységek), hogy egy olyan kreatív környezetet hozzanak létre, melyben a résztvevők megoszthatják és megvitathatják egymással idevágó tapasztalataikat. A 32 résztvevő a magyarországi Bocs Alapítvány, a bulgáriai Association Forum Science, a romániai Zöld Nap Egyesület, a ciprusi NECI, a törökországi Utopia Education and Art és az olaszországi VulcanicaMente szervezetekből kerültek ki. Az alábbiakban Bandi Zsolt résztvevő beszámolóját olvashatják az ifjúsági képzésről. Székesfehérvár, Bocs Alapítvány! Ez csak egyet jelenthet, mégpedig azt, hogy a Zöld Nap Egyesület egy újabb ifjúsági képzésen vett részt. Öt román anyanyelvű és jómagam alkotta csapat rengeteg barátra és tudásra tett szert a nyolc nap alatt. Kezdjem az elején. Adott egy csapat kinek tagjai képviselnek egy szervezetet de nem ismerik egymást. Ez a többi ország esetében is fennáll. A név tanulás és ismerkedés után majdnem mindenki belelendült. A képzés alatt számos értékes program volt, számtalan előadás, de ugyanakkor a gyakorlati és elméleti munkába is bele kóstolhattunk. Majd jöttek esténként a nemzeti estek, bemutatók, táncok, kvíz és finomabbnál finomabb ételek és italok. Az idő múlásával próbáltuk mindannyian egyre jobban érezni magunkat. Majd eljött a búcsú ideje és újra rá kellett jönnöm, hogy egy ilyen lehetőséget mindig meg kell ragadni. Új kultúrák, új emberek és remélhetőleg új barátok, kapcsolatok alakultak ki. Remélem és reméljük, hogy egyszer majd újra találkozunk Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, Cipruson, Törökországban vagy akár Olaszországban. Fotó: Alexandru Cristian Ivanciu

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!