"Mert mindenünk a család" - a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete és a Kézdivásárhelyi és Környékbeli Vállalkozók Egyesülete közös szervezésében, a Családok éve és a Semmelweis-emlékév alkalmából „Mert mindenünk a család!" című családkonferenciára került sor, 2018 július 27-én, pénteken 18:00 órakor a kézdivásárhelyi Vállalkozói Inkubátorházban. A kerekasztal résztvevőit a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének elnök és alelnök asszonyai Fülöp Magdolna és Biszak Enikő köszöntötték.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4385.jpgA konferencia résztvevői Szőnyi Kinga a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, a Női Méltóságért Albizottság elnöke, Bedő Imre alapító Férfiak Klubja, mindhárman Budapestről, valamint Kézdivásárhelyről Dr. Baka Tünde családtervezési főorvos, Cseh Krisztina, a Pro Pectus Egyesület képviselője, Kelemen Katalin, a Cum Caritate Christi Egyesületen belül működő Szeretetiskola vezetője, Kertész Tibor, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Központ képviselője és Papp Gyöngyike alelnök, RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4386.jpgA kerekasztal résztvevői szakmailag rátértek olyan témákra mint a családtervezés, hiszen egy nő életében a legszebb ajándék a gyerek. A gyerekek megszületése pedig nemzeti kérdés is, ezért a családok megerősítésén és gyermekvállalás ösztönzésén múlik a jövő.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4387.jpgTermészetesen nem dughatjuk homokba a fejünket, látni kell a mai helyzetet, a problémákat is, elvált, különélő, újraházasodott szülők helyzetét is, hangsúlyozták a résztvevők. A családok megerősítése az Egyház szemszögéből a családpasztorációs központok segítségével.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4388.jpgBeszéltek a harmonikus családképről, ahol az anya központi helye mellett, ott ne állna szilárdan az apaság felelőssége is, ahol mindig oltalomra, szeretetre és megértésre lel az, aki ezt igényli.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4389.jpgVégezetül, bár közhelyesen hangzik, de a család mégiscsak az élet és szeretet bölcsője, ezzel a gondolattal zárták a résztvevők a rendezvényt. Kiss Kata énekes, a Kiss Kata Zenekar alapító tagja zárta az eseményt.

Biszak Enikő jegyzete