2017 november 30 - december 1 között a Zöld Nap Egyesület az önkéntesei számára megszervezte az idei év utolsó csapatépítő tréningjét. A kétnapos esemény során a szervezet aktivistái jobban megismerhették egymást és lehetőségük adódott egy kis szórakozásra is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A Csernátonban megszervezett esemény célja volt egy interaktív, játékos mégis tartalmas, és legfőképp különböző készségeket fejlesztő tréning szervezése, mely ugyanakkor tartalmazott csoportépítő, kommunikációs, bemelegítő jégtörőket, valamint népi mesterségi ismertetőt és fejtörőket is. A szálláshely elfoglalása után két előadással indították a tevékenységek sorozatát. Elsőként Derzsi Eszter a szervezet tagja az októberben megszervezésre került lettországi "Inclusion + EVS - make it possible" cimű képzésen szerzett tapasztalatait és élményeit osztotta meg a jelenlévőkkel. A képekkel tarkított élménybeszámolót Haykuhi Harutyunyan örményországi EVS önkéntes bemutatója követte, aki a szülőföldjének jelenlegi állapotát, friss statisztikai adatokkal alátámasztva mutatta be az ottani nők mindennapjait. Az ebéd után különböző vetélkedőkkel tették izgalmassabbá a tréning csütörtöki napját a Zöld Naposok. Kisebb csapatokra osztva meghatározott célok megismerése után egy több fordulós műveltségi, ügyességi vetélkedő vette kezdetét melyet többnyire hatékonyan sikerült elvégezni hisz a kapott feladatok elvégzéséhez mindenki a tudásának a legjavát adta bele.

A rendezvény másnapján a helyi mesterségek kapták a főszerepet. Kis Emese vezetésével a könnyen elkészíthető csiki csuki népi hangszert ismerték meg a résztvevők. Ezt követően pedig a felsőcsernátoni Misi bácsi kovácsműhelyét látogatták meg, ahol élőben figyelhették meg a patkókészítést és a lópatkolást. A csapatépítő zárása előtt a régióban egyedüli nagy népszerűségnek örvendő Időcsapda nevű szabadulószobát próbálták ki Csikszeredában. A logikai csapatjáték lényege, hogy a játékosok egy óra alatt kijussanak a bezárt szobából. A két napos tréning záróakkordjaként egy sütizés mellett a zöld karácsony program legfontosabb tennivalói beszélték meg, mely a Ne pazarolj élj többet mottóval indult el az idén is. Ugyanakkor a képzéssel kapcsolatos érzések megfogalmazása is hangsúlyt kapott sokan jelezték, hogy jól érezték magukat, feloldódtak és kikapcsolódva töltődtek fel.

Szerző és fotó: Ráduly Attila