2024. április 6-án a Zöld Nap Egyesület vezetősége megszervezte az idei év második csapatépítő tréningjét az önkéntesek számára. A szombati programért az egyesület törökországi ESC önkéntese, Derya Yavlar és szakmai gyakornoka, Fülöp Tímea voltak felelősek. Timea és Derya csapatépítő játékokat választottak ki, és megtervezték a teljes programot. Az izgalmas programok között szerepelt a játékok mellett két előadás, valamint az esemény megkoronázásaként egy nyugtató sütidíszítő workshop is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.
A csapatépítő napja különösen hosszúra sikerült a szervezők számára, ugyanis már korán reggel hozzáláttak a sütemények előkészítéséhez. Timea, Ayşenur Bayram és Berfin Mızrak segítségével időben elkészült az összes, a munka azonban koránt sem ért véget. Az esemény kezdete előtt előkészítették a Sportszálló társalgó termét a játékokra, átrendezték, valamint kidekorálták azt. Változatos játékok vártak az esemény résztvevőire. Többek között lehetőségük volt egymást jobban megismerni, illetve megtanulni jobban egymás nevét, hobbiját amihez kreatív módon régi Kinder figurákat használtak.

A folytatásban az azerbajdzsáni ESC önkéntes Narmin Suleymanova és Fülöp Timea interaktív előadásokat tartottak. Előbbi hazáját és kultúráját mutatta be, utóbbi a marketing alapjaiba kalauzolta el a kíváncsi résztvevőket. Kihasználva a kinti jó időt és friss levegőt, néhány kültéri játékra is sor került. Egy rövid szünet után Derya megtanította a csapatot origami békát készíteni, amik számára gyorsasági versenyt szerveztek. A játékok után a már izgatottan várt sütidíszítő workshop következett, ahol mindenki szabadjára engedhette fantáziáját és kreativitását.

Kondorossy Renáta, az esemény résztvevőjeként a következőképpen vélekedett a csapatépítőről: “Nagyon élveztem a tevékenységeket, a legjobb csapatépítő volt, amin valaha részt vettem, mert a program nagyon élvezetes volt és minden résztvevőt megmozgatott, ugyanakkor kreatív és színes is volt. A kültéri és beltéri programok mellett nem volt lehetőség unatkozni, összehozták a csapatot és kicsalták belőlünk a kreativitást, de az előadások is nagyon érdekesek voltak. Az esemény végén mind együtt vacsoráztunk, ami nagyon kellemes volt egy ilyen nap után, ami így összerázott minket.” A szórakozással teli csapatépítő kellemes, családias hangulatban végződött. A nagy asztal körüli közös étkezés és vidám beszélgetés emelte az összetartozás érzését a csapatban. Összességében egy sikeres esemény volt, ahonnan igazi csapatként és maradandó élményekkel távoztak a résztvevők, izgatottan várva a következő alkalmat.