2021. március 19 - 20 között a Zöld Nap Egyesület vezetősége az önkéntesei számára "Töltődjünk fel" címmel betartva a járványügyi előírásokat az év első csapatépítő tréningjét szervezte meg. A tréning tartalmazott előadást, csoportépítő, kommunikációs, bemelegítő jégtörőket, kézműves tevékenységet valamint számos mozgásos játékot is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A kétnyelvű szakmai értekezlet, csapatépítő tréning a céhes város különböző helyszínein került lebonyolításra, melynek elsődleges célja volt egy interaktív, játékos mégis tartalmas, és legfőképp különböző készségeket fejlesztő tréning szervezése, ugyanakkor nem volt hiány a kreatív fejtörőkből sem. A húsz jelenlévő önkéntes először a sepsiszentgyörgyi Salvatore Egyesület elsősegélynyújtás tanfolyamán vett részt. Többek között az újraélesztésről, az általános sürgősségekről, az idegentestes fulladásról és az epilepsziás rohamról tanulhattak, majd az elméleti tudást gyakorlatba is ültethették. Az interaktív bemutatót követően a már több éve sikeresen lebonyolított Zöld Nap-pali tábor rendezvénysorozat előkészületeivel, egy két órás társasjátékozással és egy baráti beszélgetéssel zárták a pénteki napot.

A rendezvény másnapját a kézdivásárhelyi Nők Egyesületének otthonos székhelyén egy sokrétű kézműves tevékenységgel kezdték. A résztvevőknek lehetőségük volt kipróbálni saját tehetségüket a gyöngyfűzés, a foltvarrás, a nemezelés és az üvegfestés terén is. Ezt követően a Sportszálló Társalgójában a résztvevők egy több órás vetélkedő keretén belül betekintést nyertek az egyesület mindennapjaiba olyan módszereket ismertek meg, melyek használatával kiléphettek a mindennapi monotonitásból egy kicsit a kommunikációban és koordinációban is kipróbálva dolgozhattak egy-egy csapat keretén belül. Mindenki nagy örömmel és lelkesedéssel várta a jobbnál jobb kihívásokat. Ayten Kurnaz és Halis Özcan a szervezet törökországi ESC önkéntesei által összeállított csapatépítő és élménypedagógiai foglalkozások során a bizalom kiépítésén, a csapatmunka elsajátításán volt a legnagyobb hangsúly. "Úgy érzem, mindenkinek hasznos és tanulságos volt ez az együtt eltöltött időszak. Amit itt ismertünk meg, úgy érzem mindnyájunknak hasznára válik." - nyilatkozta az egyik résztvevő. A csapatépítő végeztével a szervezet önkéntesei átbeszélték az elkövetkező időszak fontosabb tevékenységeinek fejlesztési tennivalóit is.

Támogató: Sportiroda és az Európai Szolidaritási Testület

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Ráduly Attila és Beck Orsolya