2020. október 3-4 között a Zöld Nap Egyesület az önkéntesei számára az idei év harmadik csapatépítőjét szervezte meg. A tréning tartalmazott interaktív előadást, csoportépítő, kommunikációs, bemelegítő jégtörőket, valamint honismereti túrát is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A kétnyelvű csapatépítő tréning a céhes városban és Udvarhelyszéken került lebonyolításra, melynek elsődleges célja volt egy interaktív, játékos mégis tartalmas, és legfőképp különböző készségeket fejlesztő tréning szervezése, ugyanakkor nem volt hiány a kreatív fejtörőkből sem. A 26 jelenlévő önkéntes betekintést nyert az egyesület mindennapjaiba olyan módszereket ismerhettek meg, melyek használatával kiléphettek a mindennapi monotonitásból egy kicsit a kommunikációban és koordinációban is kipróbálva dolgozhattak egy csapat keretén belül. Mindenki nagy örömmel és lelkesedéssel várta a jobbnál jobb kihívásokat. Veress Nikolett Adrienn a Heal the Earth projekt ESC önkéntese által összeállított csapatépítő és élménypedagógiai foglalkozások során a bizalom kiépítésén, a csapatmunka elsajátításán volt a legnagyobb hangsúly. Jancsó Katalin gombaszakellenőr egy interaktív előadás keretén belül a gyógynövényekről és a vadon termő ehető gombák gyógyhatásáról beszélt. A szombati esemény a már több éve sikeresen lebonyolított Mozgó Délután rendezvénysorozat értékelésével, közös vacsorával és egy baráti beszélgetéssel zárult.

Vasárnap reggel Kis Emese kalauzolásával a Udvarhelyszékre látogatott el a csapat, ahol a friss levegő gyógyító hatása mellett, a festői szépségű tájban, a szebbnél szebb havasi virágokban, valamint a táj övezetére jellemző állat-és madárvilágban gyönyörködhettek. Többek között megtekintették Székelyudvarhely épített örökségét, felfedezték a nemrég megnyílt szejkefürdői Mini Erdély parkot és a Székelyszentlélek határában található Gordon hegyen felépített Kelet-Európa legmagasabb egész alakos Krisztus szobrát is. A Jézus Szívéről elnevezett mintegy 22 méter magas szobor vasból és rozsdamentes acélból készült. "Véleményem szerint nagyon hasznos volt ez az esemény, ahol nemcsak az ESC önkénteseinket ismerhettük meg, hanem az új tagokat is. Az ott lévő emberek összekovácsolódtak, jól érezték magukat, mely az eseményről képeken is nagyon jól látszik. Örülök, hogy részese lehettem." - nyilatkozta az egyik résztvevő. A csapatépítőt verőfényes napsütés és jó hangulat zárta.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Ayten Kurnaz és Veress Nikolett Adrienn