A Haszmann Pál Múzeum szervezésében vehetnek részt, a szeptember 15-én, szombaton megrendezett 2018-as Csernátoni Burrogtatón. A rendezvény egész napos programot kínál minden korosztálynak.

Idén szeptember 15-én kerül sor a hatodik BuRRogtatóra, a Haszmann Pál Múzeum gépésztalálkozójára, magyarországi és hazai gépész szakemberek közreműködésével.

A rendezvény keretében nyitja meg Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója a 45 éves csernátoni múzeum intézménytörténeti kiállítását, ugyanakkor a szakmai programok mellett az egész család számára biztosítunk elfoglaltságot, naphosszat tartó, gazdag és változatos programot kínálva az érdeklődőknek.

14 órakor vonulnak fel a veterán traktorok Csernáton központjában, majd 16 órától a múzeumkertben néptánccal, reneszánsz villámcsődülettel, katonanótákkal, megzenésített versekkel szórakoztatják az érdeklődőket. A legkisebbek sem fognak unatkozni, lesznek népi gyermekjátékok, kézműves műhelyek, jelen lesz a Székelyföldi Legendárium csapata is.

A nap során cséplésbemutatót is láthatnak mindazok, akik ellátogatnak a rendezvényre. 19 órától tombolahúzásra kerül sor, ahol sok-sok értékes nyeremény talál majd gazdára a múzeum támogatóinak jóvoltából. Az est JUST-koncerttel zárul.

Mindenkit nagy szeretettel várnak a szervezők!

Program:
10 óra: motorindítás, szakmai tanácskozások
14 óra: veterán traktorok felvonulása Csernáton központjában

Színpadi programok:
16 óra:
-Pakó András Férfi Dalcsoport műsora
Zenélnek: Veres Hunor és barátai, Gergely Tamás és barátai
Szólisták: Sipos Barbara és Sipos Sándor
-Bod Péter Tanítóképző villámcsődülete
-45 éves a Haszmann Pál Múzeum: kiállításmegnyitó
-Égigéző: Heinczinger Mika és Fülöp Zoltán műsora
-Perkő Néptáncegyüttes műsora
19 óra:
-Tombola
-Just-koncert

Állandó programok:
-cséplésbemutató a múzeumkertben
-kézműves-foglalkozások
-népi gyermekjátékok
-Székelyföldi Legendárium