Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete - Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

» Csíksomlyói Lány- és Asszonytalálkozó

Csíksomlyói Lány- és Asszonytalálkozó - A Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének 7 tagjával vettünk részt, 2012, november 17-én a Csíksomlyói Lány- és Asszonytalálkozón.Téma: Női sebek gyógyítása. A Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központban került sor az előadássorozatra. A résztvevők kb. 150 nő, Hargita, Brassó, Kovászna megyéből érkeztek, valamint Magyarországról, Szarvasról. Az első előadó Simó Irma, klinikai pszichológus, mentálhigiénés szakember, Áradat egyesület vezetője, 'a belső gyógyulás folyamata a megbocsátás tükrében' témát választotta. Jelen volt dr. Holló László, egyetemi tanár, BBT- Római Katolikus Teológiai Karról, aki 'A vajúdó erkölcsteológia reflexiója a nőket érintő kérdések mentén' - címmel tartott értékes előadást. Egy nő nyara- volt a címe Tóth Tamásné előadásának. Ő Szarvasról jött, szociális munkás, családgondozó, az Emberöltő alapítványtól. Megfogalmazott gondolatai, közel álltak hozzánk, megragadó előadásmodjával fölröpített a egy más szférába. Sokat tanulhattunk, régi barátságokat elevenítve fel, újakat kötve. Érdekes témakörök szerint, műhelymunkákkal folytatódott a találkozó, kisebb csoportokra oszolva.A témák:1. 'Tevékenyen a közösségért' - Burus Ella Mária, pedagógus és Hegedűs Enikő-művészettörténész, vezetésével.2. A női lélek gyógyítása Isten kezében - Szatmári Ingrid lelkész, lelkigondozó és Czenczer Jolán lelkigondozóval.3. Nők a Bibliában-új fényben, a bibliodráma tükrében-Sánta Edit, pszichológus, mentálhigiénés szakember, bibliodráma vezető és Roth Levente lelkész, mentálhigiénés szakember, bibliodráma vezetőkkel.4. Az iskoláskorú gyerek anyjának vergődései, kérdései Bogos Mária, hitoktató és György Emőke, pedagogues vezetése alatt.5. Intimitás, szexualitás, bensőségesség megteremtése társammal és gyermekemmel kismamaként - Ambrus Zsuzsa, pszichológus, mentálhigiénés szakember és Fekete Deák Ildikó, pszichológus, gyógypedagógus, mentálhigiénés szakemberek irányításával.A csoportokból egy résztvevő, az összegezésnél, beszámolt a körökben folytatott munkálatok eredményéről. A csoportmunkák érdekesek, szórakoztatók és tanulságosak voltak.A mi kis csapatunk készített egy rögtönzött kiállítást az egyesületi tagok kézimunkáiból és a kiadott receptesfüzetünből. Nagy sikere volt a mi asztalkánknak, sokan megnézték, jó ötletnek találkák.Jövőre is meghívtak minket, ha Isten segít, eleget is teszünk a meghívásnak.Közös imával kezdtük és a Kegytemplomban történő hálaadással búcsúztunk, feltöltődve, a találkozó élményéből, új erőt merítve tértünk haza.Fülöp Magdolna

A Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének 7 tagjával vettünk részt, 2012, november 17-én a Csíksomlyói Lány- és Asszonytalálkozón.
Téma: Női sebek gyógyítása. A Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központban került sor az előadássorozatra. A résztvevők kb. 150 nő, Hargita, Brassó, Kovászna megyéből érkeztek, valamint Magyarországról, Szarvasról. Az első előadó Simó Irma, klinikai pszichológus, mentálhigiénés szakember, Áradat egyesület vezetője, "a belső gyógyulás folyamata a megbocsátás tükrében" témát választotta. Jelen volt dr. Holló László, egyetemi tanár, BBT- Római Katolikus Teológiai Karról, aki "A vajúdó erkölcsteológia reflexiója a nőket érintő kérdések mentén" - címmel tartott értékes előadást. Egy nő nyara- volt a címe Tóth Tamásné előadásának. Ő Szarvasról jött, szociális munkás, családgondozó, az Emberöltő alapítványtól. Megfogalmazott gondolatai, közel álltak hozzánk, megragadó előadásmodjával fölröpített a egy más szférába. Sokat tanulhattunk, régi barátságokat elevenítve fel, újakat kötve. Érdekes témakörök szerint, műhelymunkákkal folytatódott a találkozó, kisebb csoportokra oszolva.

Csíksomlyói Lány- és Asszonytalálkozó

Csíksomlyói Lány- és Asszonytalálkozó

A témák:
1. "Tevékenyen a közösségért" - Burus Ella Mária, pedagógus és Hegedűs Enikő-művészettörténész, vezetésével.
2. A női lélek gyógyítása Isten kezében - Szatmári Ingrid lelkész, lelkigondozó és Czenczer Jolán lelkigondozóval.
3. Nők a Bibliában-új fényben, a bibliodráma tükrében-Sánta Edit, pszichológus, mentálhigiénés szakember, bibliodráma vezető és Roth Levente lelkész, mentálhigiénés szakember, bibliodráma vezetőkkel.
4. Az iskoláskorú gyerek anyjának vergődései, kérdései Bogos Mária, hitoktató és György Emőke, pedagogues vezetése alatt.
5. Intimitás, szexualitás, bensőségesség megteremtése társammal és gyermekemmel kismamaként - Ambrus Zsuzsa, pszichológus, mentálhigiénés szakember és Fekete Deák Ildikó, pszichológus, gyógypedagógus, mentálhigiénés szakemberek irányításával.

Csíksomlyói Lány- és Asszonytalálkozó

Csíksomlyói Lány- és Asszonytalálkozó

A csoportokból egy résztvevő, az összegezésnél, beszámolt a körökben folytatott munkálatok eredményéről. A csoportmunkák érdekesek, szórakoztatók és tanulságosak voltak.
A mi kis csapatunk készített egy rögtönzött kiállítást az egyesületi tagok kézimunkáiból és a kiadott receptesfüzetünből. Nagy sikere volt a mi asztalkánknak, sokan megnézték, jó ötletnek találkák.Jövőre is meghívtak minket, ha Isten segít, eleget is teszünk a meghívásnak.
Közös imával kezdtük és a Kegytemplomban történő hálaadással búcsúztunk, feltöltődve, a találkozó élményéből, új erőt merítve tértünk haza.

Fülöp Magdolna

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!