Keményen „ beerősített ” a Targoviste csapata a KSE elleni mérkőzésre a szerda esti női Nemzeti Liga I. tavaszi első fordulóján. Még az őszi fordulóban teljes utánpótlás kerettel érkezett a kézdivásárhelyi visszavágóra a nemzeti Ligás bajnokcsapat, most öt profi játékost kölcsönözött a második csapatának, így olyan nevek ellen játszhattak lányaink mint az amerikai légiós Porchia Green, a román felnőtt válogatott Oláh(Orosz) Andrea, vagy éppen a rutinos Nagy Ildikó, Alecu Raluca és Pop Adina.

Az első negyedben kissé ,,lámpalázasán" kezdtek lányaink , izgalmukban sima ziccereket hagytak ki, így a házigazdák könnyedén elhúztak a tabellán.
Ahogy telt az idő, szép lassan a lányaink felnőttek a ,,profik" szintjére, sőt a harmadik negyedet meg is nyerték ellenük.
Az utolsó negyedben 20 pontos előnynél a hazaiak bedobták fiatal játékosaikat is, ám a vígjátékban mi is elfáradtunk, könnyelmű hibákat vétettünk, így nem sikerült lefaragni a hazaiak előnyét.

Összességében a mérkőzés egy hasznos tapasztalat volt egy rutinos csapat ellenében, amelynek nyertesei hosszabb távon mindenképpen fiatal játékosaink lesznek. A következő fordulóban a jövő vasárnap a Rapid-ot fogadjuk hazai pályán.

Eredmény: CSM Targoviste – KSE: 61-41 (22-7; 16-7; 11-15; 12-12).