A Háromszéki Közösségi Alapítvány és a Zöld Nap Egyesület, a Zarah Moden Kft. és a New Fashion Rt. főtámogatásával 2019. júliusában ötödik alkalommal szervezett kerékpáros adománygyűjtési akciót a céhes városban.

A júliusi rendezvényre 859 bringázó nevezett be a legtöbb résztvevővel a New Fashion Rt. és a Zarah Moden Kft. alkalmazottjai és családtagjai vettek részt, de szép számban tekertek a Secuiana Rt., a Nexxon Kft., a Manna Egyesület, a Senso Kft és a kézdivásárhelyi Rotary Klub tagjai is. A közösségi összefogás révén létrejött okospad az elmúlt napokban elkészült és átadására csütörtökön (március 12) 11:00-kor a kézdivásárhelyi Gábor Áron téren kerül sor.

Az okospad két lenyitható tetejű padból és egy központi elektronikai egységből áll, amely tartalmaz: 4 db. USB csatlakozót, 4 db. hálózati csatlakozót, és wifi erősítőt. Az este automata megvilágítással ellátott pad remélhetően, egy dísze lesz a városnak. Az okospad helyi termékként jött létre: a padok a kézdivásárhelyi Csiszár Dénes faipari tanműhelyben készültek, az elektronikai részt a sepsiszentgyörgyi Elco cég szakemberei állították össze, a kőmunkát Zoltáni Lóránd sepsiszentgyörgyi vállalkozó készítette. Az okospadot egy szép városcímer díszíti, az alkotás Péter Alpár képzőművész munkája.

Szeretettel várunk mindenkit!