Decemberben is tartottak Mozgó Délutánt.

A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával immár nyolcadik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek negyvenötödik változatára kedden 2022. december 13-án került sor. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A nagy hagyománynak örvendő esemény célja ezúttal is az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre, ezt a mozgás népszerűsítésén túl kísérő programokkal is igyekeztek elősegíteni. A decemberi Mozgó Délutánon több mint ötvenen fordultak meg, akik többek között asztaliteniszeztek, tollasoztak, ugróköteleztek, sakkoztak, szaladtak, mikádóztak és a szervezőknek köszönhetően pedig különböző fajátékokat próbáltak ki. A program részét képezte a népszerű teqballozás is, ami egy a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sport. Az esemény zárásaként a jelenlévők betekintést nyertek a törökországi Gülcan Babir ESC önkéntes által a gyerekjógába is, aki egy fél órás interaktív bemutatót tartott.

A rendezvényt a tervek szerint január közepén is megszervezik, így aki lemaradt jöhet következőkor. Az orvosok előszeretettel ajánlják mindenkinek a nevetést, mert jót tesz az egészségnek. Ez az esemény minden bizonnyal sok mosolyt csal az arcokra. A mosoly és a jó hangulat mindenképp biztosított.

A rendezvény lehetőségét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület biztosította.

Fotó: Soso Txlashidze és Alik Mazmanyan