Délvidéki dokumentumfilm vetítése Székelykeresztúron

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a székelykeresztúri Unitárius Egyházzal közösen, a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával délvidéki dokumentumfilmet mutat be Székelykeresztúron. A Művészeti Karaván elnevezésű program célja délvidéki és felvidéki dokumentumfilmek bemutatása székelyföldi településeken.
Székelykeresztúron 2019. június 21-én, pénteken 19 órától az Unitárius Egyház Barátság-termében Antal Attila szabadkai (Délvidék, Szerbia) rendező Tanyaszínház. Pillanatképek egy negyven éves vándorszínház életéből című alkotását vetítik a rendező jelenlétében, operatőrök: Szandtner Dániel, K. Kovács Ákos, vágó: Roszik Gergely, Csurka László-Csongor, producer: Wemsical Serbia, időtartam: 40 perc, a film készítésének éve: 2018.

A vajdasági Tanyaszínház a régió legrégebbi vándorszínháza, amely 1978 óta minden nyáron bejárja Vajdaság városi központoktól távol eső, magyarlakta falvait, hogy az ott lakók legalább évente egyszer színházi élményben részesülhessenek. A dokumentumfilm a 2018-as előadás próbafolyamatába, alkotói munkájába, turnéjába enged bepillantást, rövid visszatekintéssel a kezdetekre és az új színházalkotó generációk hozta lehetőségekre.
A filmbemutatót követően a közönség Antal Attila rendezővel találkozik.

A belépés ingyenes.