Délvidéki dokumentumfilm vetítése Székelyudvarhelyen

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a székelyudvarhelyi Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárával közösen, a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával délvidéki dokumentumfilmet mutat be Székelyudvarhelyen. A Művészeti Karaván elnevezésű program célja délvidéki és felvidéki dokumentumfilmek bemutatása székelyföldi településeken.

Székelyudvarhelyen 2019. június 24-én, hétfőn 11 órától a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztára (Bethlen Gábor u. 9. sz.) épületében Siflis Zoltán szabadkai (Délvidék, Szerbia) rendező A kamerás emberek című alkotását vetítik. Operatőr: Raffai Csaba, effektvágó: Miskolci Rolland, 3D animáció: Nagy Attila, narrátorok: Balázspiri Zoltán, Erős László, producer: Szohár Ferenc, Cinemárt Kft., Budapest, gyártó: Nyitott Távlatok, Szabadka, időtartam: 54 perc, a készítés éve 2017.

A film témája: a mozi, a kinematográfia úttörőinek története a Délvidéken. A mozi két első délvidéki és közép-európai úttörőjének, Lifka Sándornak és Bosnyák Ernőnek élete és munkássága Bácskához, azaz Szabadkához és Zomborhoz kötődik.
Házigazda: Balázs Árpád. A belépés ingyenes.