Kézdivásárhelyi Uránia Filmklub - Filmklub Party Session 30 - Dj Frantic / Dj RP + MDMAPEX @ drums

Filmklub Party Session 30 - Dj Frantic / Dj RP + MDMAPEX @ drums

» District 9 a Kézdi Filmklubban

District 9 a Kézdi Filmklubban - Február 11-én, csütörtökön 19 órától a Kézdi Filmklubban a District 9 című filmet vetítik. A filmklub helyszíne a Vigadó Art Caffe pincéje. A filmet írta Terri Tatchell és Neil Blomkamp, rendezte Neil Blomkamp, főbb szerepekben: Sharlto Copley, Jason Cope, Eugene Khumbaniwa, David James, Natalie Boltt, Sylvaine Strike.A Dél-afrikai Köztársaságban Johannesburg felett egy idegen űrhajó állt meg. Három hónap tétlenség után az emberek megközelítették a hajót majd behatoltak. A járműben több mint egymillió két lábon járó, rákszerű élőlényt találtak. Jobb híján a városi nyomornegyedbe, a kilences körzetbe (district 9) költöztették be az ártatlannak tűnő buta lényeket.Húsz év telt el az űrhajó érkezése óta. A lakosság egyre jobban tiltakozik a menekültek ellen. Az idegenek guberálásból és kereskedésből tengetik életüket. A szervezett bűnözés is megjelent a telepen, ahol a nigériai bűnbandák ételért cserébe idegen technológiákat vásárolnak. A lényeket az MNU vagy más néven az Idegenügyi Részleg tartja kordában. A nyomortelep egyre szűkösebbnek bizonyul és a város is folyamatosan tiltakozik a szomszédok miatt. Végül az MNU úgy dönt, hogy egy új helyre költözteti a lényeket. Ehhez azonban ki kell lakoltatni mindenkit. A lényeket emberként kezelik, ezért szükséges a beleegyező nyilatkozatuk is. Az egyik kunyhóban a Christopher nevű lény a hazatérést tervezgeti. Fiával a roncsok között idegen hajtóanyag maradványokat gyűjt. Sikerrel jár, de már túl későn. A kilakoltatás miatt nem tudja befejezni a tervét és az MNU lefoglalja az üzemanyagot is. Az akciót vezető Wikus Van De Merwe azonban beszennyeződik a folyadékkal, amitől állapota egyre romlik. Orrvérzés, hányás, rosszullét jelzi a közeledő bajt. Kórházba kerül, ahol kiderül, hogy DNS-e elkezdett átalakulni és hamarosan ő is rákemberré fog válni. A hadsereg szeretne mindent tudni a folyamatról és megkezdik Wikus élve feldarabolását.

Február 11-én, csütörtökön 19 órától a Kézdi Filmklubban a District 9 című filmet vetítik.
A filmklub helyszíne a Vigadó Art Caffe pincéje. A filmet írta Terri Tatchell és Neil Blomkamp, rendezte Neil Blomkamp, főbb szerepekben: Sharlto Copley, Jason Cope, Eugene Khumbaniwa, David James, Natalie Boltt, Sylvaine Strike.
A Dél-afrikai Köztársaságban Johannesburg felett egy idegen űrhajó állt meg. Három hónap tétlenség után az emberek megközelítették a hajót majd behatoltak. A járműben több mint egymillió két lábon járó, rákszerű élőlényt találtak. Jobb híján a városi nyomornegyedbe, a kilences körzetbe (district 9) költöztették be az ártatlannak tűnő buta lényeket.



Húsz év telt el az űrhajó érkezése óta. A lakosság egyre jobban tiltakozik a menekültek ellen. Az idegenek guberálásból és kereskedésből tengetik életüket. A szervezett bűnözés is megjelent a telepen, ahol a nigériai bűnbandák ételért cserébe idegen technológiákat vásárolnak. A lényeket az MNU vagy más néven az Idegenügyi Részleg tartja kordában. A nyomortelep egyre szűkösebbnek bizonyul és a város is folyamatosan tiltakozik a szomszédok miatt. Végül az MNU úgy dönt, hogy egy új helyre költözteti a lényeket. Ehhez azonban ki kell lakoltatni mindenkit. A lényeket emberként kezelik, ezért szükséges a beleegyező nyilatkozatuk is. Az egyik kunyhóban a Christopher nevű lény a hazatérést tervezgeti. Fiával a roncsok között idegen hajtóanyag maradványokat gyűjt. Sikerrel jár, de már túl későn. A kilakoltatás miatt nem tudja befejezni a tervét és az MNU lefoglalja az üzemanyagot is. Az akciót vezető Wikus Van De Merwe azonban beszennyeződik a folyadékkal, amitől állapota egyre romlik. Orrvérzés, hányás, rosszullét jelzi a közeledő bajt. Kórházba kerül, ahol kiderül, hogy DNS-e elkezdett átalakulni és hamarosan ő is rákemberré fog válni. A hadsereg szeretne mindent tudni a folyamatról és megkezdik Wikus élve feldarabolását.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

Hibajelentéshez kattintson ide!