Kézdivásárhely Önkormányzata és a magyarországi Assa Divi Kft. idén május 19-22. között rendezi meg a Dísznövény Kiállítást és Vásárt Kézdivásárhelyen, a Molnár Józsiás-parkban. A nyolcadik alkalommal sorra kerülő, négynapos rendezvényen helyi termelők és kereskedők kínálják növényeiket és virágaikat. Az idei rendezvényekre – figyelembe véve a kiállítók igényét is – több olyan szakmai programot is szervezünk, amelyek hozzájárulnak a dísz- és haszonnövények minél jobb megismeréséhez. Mindezek mellett, kísérőprogramokban sem lesz hiány.

Jól bevált recept szerint zajlik az idei Dísznövény Kiállítás és Vásár. A Bóbita Egyesület ebben az évben is kialakítja a Mesekertet, a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület pedig kézművesek részvételét ígérte a Mesterek utcájába.

A tavalyi rögtönzött és sikeres dísznövény termékbemutató mellett idén az őshonos gyümölcsökkel, valamint fűszer- és gyógynövényekkel is megismerkedhetnek a jelenlévők. A témáról pedig a marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem szakirányú tanárai, dr. Bandi Attila és dr. Nyárádi István tartanak előadást. A rendezvény egyik kiemelt érdeklődésre számítható programja feltehetően a kertépítésről szóló előadás lesz, amelynek keretében a tavaly, a magyarországi Construma Kert Kertépítő Versenyén, diák kategóriában aranyérmet nyert csapat élménybeszámolót tart az idei ciprusi, nemzetközi versenyről, ahol 168 induló közül a második helyezést érték el.

A Dísznövény Kiállításra és Vásárra várjuk helyi termelők, kereskedők, akár virágboltok jelentkezését, és olyan cégek jelentkezését is, akik kertészeti árucikkekkel foglalkoznak. Bővebb információk és jelentkezés Török Barnánál a +40 744 343 092-es telefonszámon.