Bokor Tibor polgármester kezdeményezésére tegnap elindult a folyamat, hogy Dobolyi Aladárt, a vasárnap elhunyt nagyszerű sportedzőt, a város kimagasló tehetséggel és odaadással megáldott emberét díszpolgárra avassák. A határozatot, a törvények értelmében, legharamarabb a decemberi tanácsülésen hozhatja meg a városi tanács.

„A rossz hír hallatán az első gondolatom az volt, hogy most már csak annyit tehetünk, ha méltó emléket állítunk Alinak. Akkor megfogalmazódott bennem, hogy a legnagyobb kitüntetés, ha a város díszpolgáráva avatjuk Dobolyi Aladárt, hiszen ő az a közösséget formáló ember volt, aki kitartóan, nap mint nap a város érdekeit szolgálta azáltal, hogy a gyerekeket képezte, eredményekre buzdította, vitte városunk hírnevét” – fogalmaz az elöljáró.

A törvények értelmében az önkormányzatnak harminc napig kell hirdetni a kezdeményezést, csak utána tud határozattervezet születni belőle, ezt be kell terjeszteni a városi tanács elé, akik a decemberi tanácsülésen fogadhatják el a határozatot. Ezután szeretnék kitűzni a hivatalos avatás dátumát, természetesen a város lakóit is időben értesítik az időpontról. Ezzel egyidőben, civilek és a sportklub is javasolta, hogy a pingpong-termet is róla nevezzék el, ennek a folyamata is elindult, így a díszpolgárrá avatással együtt a névadó ünnepséget is meg lehet tartani.