Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Don-kanyar hőseire emlékeztünk

Don-kanyar hőseire emlékeztünk - Január 12. a Székely Nemzeti Tanács szervezésében részt vettünk a Doni hősök emlékére, szervezet túrán.A vármegyések jelentős része vett részt a 24 kilométeres túrán, melynek útvonala Kézdivásárhely és a Katrosa között volt. Az úti cél a hegyek között elhelyezkedő, második világháborús bunkerek és laktanyák között volt. A tavalyi évben állított kereszt tövében hangzottak el a megemlékező beszédek, versek, énekek. Szima Csaba a rendezvény főszervezője, néhány mondatban mesélte el a 71 évvel ezelőtt történteket. A vármegye részéről Tóth Bálint szóvivő mondott beszédet, kifejtette, hogy olyan emberekre van szükségünk, mint Jány Gusztáv, kinek jeltelen sírján, csupán egy márványtábla őrizte meg utolsó szavait: Nem én vagyok erős, hanem aki mögöttem áll, Krisztus!Sebestyén Rita szavalata és a 'Don kanyar felől' című dal elhangzása után, a kegyelet koszorúit helyezték el, majd ezt követően a magyar és a székely himnusz zárta az eseményt.

Január 12. a Székely Nemzeti Tanács szervezésében részt vettünk a Doni hősök emlékére, szervezet túrán.

A vármegyések jelentős része vett részt a 24 kilométeres túrán, melynek útvonala Kézdivásárhely és a Katrosa között volt. Az úti cél a hegyek között elhelyezkedő, második világháborús bunkerek és laktanyák között volt. A tavalyi évben állított kereszt tövében hangzottak el a megemlékező beszédek, versek, énekek. 

Szima Csaba a rendezvény főszervezője, néhány mondatban mesélte el a 71 évvel ezelőtt történteket. A vármegye részéről Tóth Bálint szóvivő mondott beszédet, kifejtette, hogy olyan emberekre van szükségünk, mint Jány Gusztáv, kinek jeltelen sírján, csupán egy márványtábla őrizte meg utolsó szavait: Nem én vagyok erős, hanem aki mögöttem áll, Krisztus!

Sebestyén Rita szavalata és a "Don kanyar felől" című dal elhangzása után, a kegyelet koszorúit helyezték el, majd ezt követően a magyar és a székely himnusz zárta az eseményt.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!