Csodavárás Csernátonban
Az adventi időszak a csodavárás jegyében zajlik a múzeumban, hiszen az ünnep is úgy szép, ha azt közösségben éljük meg. A decemberi program könyvbemutatókat, kézműves tevékenységeket foglal magába.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4209.jpg



December 10-én 15–17 óra között az Ünnepvarró szombat nevű programon karácsonyi díszeket szabtak, varrtak, fontak, bogoztak csuhé, toboz és egyéb természetes anyagok felhasználásával, népes gyereksereg, anyukák, nagymamák, apukák bekapcsolódásával. Az alkotóműhelyeket Orbán Enikő (papírfonás), Haszmann Imelda (varrás, horgolás), Haszmann Ildikó (csuhézás), Haszmann Gabriella (nyomdázás/festés) és Dimény-Haszmann Orsolya (nemezelés) vezette.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4210.jpg



A program második felében pedig a Fülöp Magdolna és Biszak Enikő szerkesztésében megjelent, a kézdivásárhelyi Nők Egyesület által kiadott receptes könyvekkel – Gyermekkori ízek nagyanyó konyhájából, Székely hagyományos ünnepek és finomságok és A székely tűzhelyek ízei és furfangjai – ismerkedhettek az érdeklődők, a szerkesztők bemutatásában. A hangulatos ismertetőt süteménykóstolás zárta, melyet a könyv szerkesztői és a Nők Egyesületének tagjai sütöttek, akik jelenlétükkel is megtisztelték az estet.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4211.jpg



A csodavárás december 17-én, 10–14 óra között a Mézes szombattal folytatódik. Édesítsük meg az ünnepet! – felhívással mézeskalácsot díszíthetnek és kóstolhatnak a résztvevők forró tea kíséretében, de nem marad el a karácsonyi díszek, apró kézműves ajándékok készítése sem.
Kicsiket és nagyokat nagy szeretettel hívnak, várnak a programra!