A Natura Hungarica Alapítvány közel 40 fős önkéntes csapata ifjúságsegítéssel és környezetvédelemmel foglalkozik. Ezek keretében fiatalok találnak ki, valósítanak meg kreatív programokat a kortársiaknak és a kisebb gyerekeknek. Némely program 3 órás, másik egy hetes és vannak hosszú távú nagy projektjeink is. A lényeg, hogy azok a fiataloktól jönnek, Nekik szólnak és pozitív értékeket közvetítenek. Ennek köszönhetően a szervezők és a résztvevők személyisége, ismeretei, önbizalma világhoz való hozzáállása fejlődik.

Mi az az Európai Önkéntes Szolgálat (European Voluntary Service=EVS)? Az EVS kaland és kihívás egyben. Lesz nagyon sok örömteli és élményekkel gazdag napod, de lesz néhány erőpróba is. Sőt, nem várt meglepetések is, amelyek mind arra várnak, hogy te magad keresd és találd meg rájuk a megoldást.

Az EVS önkéntesség célja általában: a résztvevő fiatalok készségeinek, nyitottságának fejlesztése, munkagyakorlat szerzése közhasznú tevékenység megvalósítása közben.

Kit várunk? 2 nyitott fiút és/vagy lányt, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni, megtanulni és új embereket, kultúrákat megismerni.

Mikor? 2017. augusztus 1-től - 2018. június 30-ig. Előtte várunk szeretettel, hogy megismerd csapatunkat, városunkat és tevékenységeinket.

Hol? Kiskunfélegyházán, egy közel 30 000 lakosú, hangulatos dél-alföldi városban, ahol 6000 diák tanul, sok szórakozási és sportolási lehetőség van. Budapest pedig csak 1,5 óra vonattal, ha nagyobb bulira vágysz?!

Mit kell csinálni? Heti 30 órában

rendezvényeket, foglalkozásokat szervezni,
önálló kezdeményezéseket, projekteket indítani,
nemzetközi és hazai partnerekkel tartani a kapcsolatot,
képzéseken, jó-gyakorlatok cseréjén részt venni,
besegíteni pályázatok írásába, elszámolásába,
adminisztrációs, ügyviteli dolgokba besegíteni.
2017. augusztus 7 és 12 között egy ifjúsági cserét megvalósítani izlandi, macedón, romániai és magyar fiatalok részvételével.

Az Európai Bizottság támogatása fedezi az alábbiakat:

A szállás és ellátás teljes költségét.
Az utazási költség javát.
Napi 4 Euro zsebpénzt.
Teljes körű egészségügyi biztosítást.

A munka nyelve alapvetően magyar, de a nemzetközi kapcsolattartás angolul folyik, ezért az angol nyelvtudás előnyt jelent.

Ha felkeltettük érdeklődésedet, kérjük, jelentkezz a Zöld Nap Egyesület elérhetőségein: 0766.611066, office@zoldnap.info. A jelentkezőktől önéletrajzot és motivációs levelet várunk, utána Skype-interjút készítünk a kiválasztott jelentkezőkkel. A jelentkezés határideje: július 12.