Október 28-30 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a helyi Sportirodával negyedik alkalommal szervezett napközis tábort. A táborba tizennyolc 7-10 éves helybeli iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 9-16 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt. Az eseményről több száz fotó és számos rövid videófelvétel készült, melyekből a legemlékezetesebbek az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A tábor számos célja közül az egyik kétségtelenül az is, hogy a sportot kedvelő, a természetet szerető gyerekeket megtalálják, illetve ők is megtalálják az egyesületet annak érdekében, hogy tartós kapcsolat alakuljon ki köztük, azaz rendszeres résztvevőivé váljanak programjaiknak. A gyerekeknek olyan játékos tevékenységeket szerveztek, mely által felhívták figyelmüket a környezettudatosság és az egészséges életmód fontosságára. A tábor nemcsak szituációs gyakorlatokból állt, hanem rengeteg kommunikációs, ráhangoló-hangulatoldó, valamint mozgásos programot is tartalmazott. Ugyanakkor izgalmasabbnál izgalmasabb csapatjátékokban, valamint gondolkodást fejlesztő stratégiai játékokban vettek részt de a kézműves-tevékenység, az origami sem hiányzott a programból. A napközis tábor keretén belül volt még számos labdajáték, teremfoci, magyar és török tánc tanulás, meseolvasás, énektanulás, szaladás és a kerékpározás szabályainak fontossága is szerepelt.

Mindezek mellett Lénárt Paula, válogatott kosaras segítségével a kosárlabda fortélyaiba és Straua Medárd a Salvatore Egyesület önkéntesével pedig az elsősegélynyújtás alapjaiba is betekintést nyerhettek. A tábor tevékenységébe a Heal the earth! projekt három ESC önkéntesei is bekapcsolódtak. A napközis tábor fontos záró aktusa volt a pacalicit. A három nap alatt gyűjtött pontokért sok - sok ajándékot lehetett begyűjteni.

Szerző: Ráduly Attila

Támogató: Európai Szolidaritási Testület