Szeptember 7-10 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a helyi Sportirodával harmadik alkalommal szervezett napközis tábort. A táborba tizenegy 7-10 éves helybeli és albisi iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 9-17 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A gyerekeknek olyan játékos tevékenységeket szerveztek, mely által felhívták figyelmüket a környezettudatosság és az egészséges életmód fontosságára. A tábor nemcsak szituációs gyakorlatokból állt, hanem rengeteg kommunikációs, ráhangoló-hangulatoldó, valamint mozgásos programot is tartalmazott. Ugyanakkor izgalmasabbnál izgalmasabb csapatjátékokban, valamint gondolkodást fejlesztő stratégiai játékokban vettek részt de a kézműves-tevékenység sem hiányzott a programból. A napközis tábor keretén belül volt még számos labdajáték, magyar és török tánc tanulás, meseolvasás, bringás ügyességi vetélkedő, énektanulás, szaladás és a kerékpározás szabályainak fontossága is szerepelt.

Mindezek mellett Lénárt Paula, válogatott kosaras segítségével a kosárlabda fortélyaiba és Hölczer Bernadett a HC Bikák játékosával pedig a hokizásba is betekintést nyerhettek. A tábor meghívottja volt Oláh Attila paralimpiákon kerékpáros, aki egy motivációs előadással emelte a szerdai nap színvonalát. A tábor tevékenységébe a Heal the earth projekt ESC önkéntesei is bekapcsolódtak. A négy nap alatt igazi barátságok köttettek, új ismereteket szereztek a gyerekek, sok kalandos feladattal, élménnyel lettek gazdagabbak.

Szerző: Ráduly Attila

Partner: Sportiroda, az Európai Szolidaritási Testület és a Kendu Egyesület