2017 szeptember 21-én 19 órától a Zöld Nap Egyesület kilencedik alkalommal ünnepli meg a Béke nemzetközi világnapját a kézdivásárhelyi Sportcsarnok előtti téren. Az idén újdonságként fáklyás futással, happeninggel, szavalatokkal, dalokkal és fotókiállítással színesítik a rendezvényt. A versek 9 különböző nyelven fognak elhangzani, melyeket dalok követnek. Szeptember 21-én világszerte események zajlanak le, egy közös cél érdekében, mely nem más mint a béke fontosságának népszerűsítése valamint a fegyverletétel és a konfliktusok megszüntetése.

A rendezvény keretén belül szervezett fáklyás futás célja egy egyszerű gondolatra épül, azaz ha én teszek egy lépést vagy erőfeszítést a harmóniáért, vagy ha én magam akár csak egy percre is békésebbé váltam, akkor ezáltal a világ is egy picit jobbá lett. Az esti program színvonalát Tofán Maja, Cîrstian Alexa, Marthi Vanda-Orsolya, Bonda Botond, Vitályos Emőke és Marthi Klaudia-Paula szavalata, Klára Kamilla és Dombai Hanna éneke fogja emelni.

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ), 2017-ben a Béke Nemzetközi napját az együttlétnek szenteli, ehhez méltóan választották a nap mottójának a következőt: Együtt a békéért: tisztelet, biztonság és méltóság mindenkinek! E mottó jegyében várunk szeretettel mindenkit, hogy együtt tehessünk egy lépést a béke felé.

Az esemény partnere a Bod Péter Tanítóképző, támogatója Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala és a Communitas Alapítvány.

Plakátterv: Derzsi Katalin