2019. augusztus 17-18 között a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület megszervezi az ötödik kerékpáros kincskeresést a Nemere Útján. A kincskeresésre korhatártól függetlenül várják azon személyek jelentkezését, akik szeretnek kerékpározni és szeretik a kihivásokat, kalandokat. Jelentkezési határidő: augusztus 15, a 0766.611066-os telefonszámon vagy az office@zoldnap.info-n. A helyek száma korlátozott.

Amire szükség lesz: egy biztonságos és működőképes állapotban levő kerékpár, fényképezőgép (tetszés szerint fotózásra alkalmas telefon), kalandvágy, kreativitás, logikus gondolkodás, izolir, hálózsák és javasolt bukósisak viselés és napolaj használat is. A szervezők az indulásnál ellátnak egy térképpel, feladatleírással és egy kis nassolni valóval útnak is eresztenek, hadd próbáljatok szerencsét! A kétnapos rendezvényen való részvételi hozzájárulás 10 lej. A vacsora, a reggeli és a csomagok szállítása, valamint Ozsdolán az elszállásolás biztosítva van. A szervezők díjakkal, oklevelekkel értékelik a legügyesebb kincsvadászokat és nem utolsó sorban biztosítják egy fergeteges kalandos napot a Nemere Útján, tele–tele élménnyel és sok mókával. A csapatokban minimum egy főnek nagykorúnak kell lennie. Amennyiben nem tudsz összeállítani egy teljes csapatot, az sem baj, majd beosztunk egy hiányos csapatba.

Tervezett program:

Szombat reggel - augusztus 17-án tízkor a kézdivásárhelyi Sportcsarnok előtt indulnak az előre benevezett 2-3 fős csapatok a kincskereső túrára, a már előre megtervezett útvonalon. Kézdivásárhely, Fortyogó, Szentkatolna, Gelence, Hilib, Ozsdola. Szombat este Két keréken a Balaton körül címmel vetített-képes előadást tart Márkos Ágnes hobbi kerékpáros.

Vasárnap - augusztus 18-én hagyományos biciklitúrával folytatódik a rendezvény Ozsdola, Kézdimartonos, Bereck, Lemhény, Kézdialmás, Csomortán, Esztelnek, Kurtapatak, Bélafalva, Kézdiszentkereszt, Kézdiszentlélek, Kézdivásárhely útvonalon.

A rendezvény célja, többek között növelni a lakosság érdeklődését a biciklitúrák irányába, rámutatva arra, hogy a biciklizés által nemcsak az egészséges mozgást gyakoroljuk, hanem ugyanabban az időben tágíthatjuk általános műveltségünk határait megismervén térségünket és fejleszthetjük kreativitásunkat valamint a csapatban való együttműködés szellemét is erősíthetjük ezáltal. A rendezvény útvonalát úgy állítottuk össze, hogy érintsen a természeti értékek bemutatásán túl kultúrtörténeti, illetve más helyi szempontból fontos emléket, vagy érdekességet.

Támogató: Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, Kovászna Megye Önkormányzata és az Erasmusz plusz program

Médiatámogatók: Profi Rádió, Szék-helyek, Kezdi.info, Siculus Rádió, Székely Hírmondó, Polyp Tv, Háromszék Napilap

Plakátterv: Derzsi Katalin