Szeretsz kerékpározni és él benned egy kis kalandvágy is? Akkor jelentkezz az augusztus 5-6-án a Zöld Nap Egyesület által szervezett versenyre és kísérd végig a Nemerén Elemért a kis sünt kalandos történetén keresztül. Szombat reggel tízkor a kézdivásárhelyi Sportcsarnok előtt indulnak az előre benevezett 2-3 fős csapatok a kincskereső túrára, ahonnan előre megtervezett útvonalon egy mese szálait követve érnek el Ikafalvára, ott megpihenve, másnap folytatják útjukat. A csapatokban minimum egy főnek nagykorúnak kell lennie. Amennyiben nem tudsz összeállítani egy teljes csapatot, az sem baj, majd beosztunk egy hiányos csapatba.

Jelentkezési határidő: július 31, 0766.611066-os telefonszámon vagy az office@zoldnap.info-n. Amire szükség lesz: egy biztonságos és működőképes állapotban levő kerékpár, fényképezőgép (tetszés szerint fotózásra alkalmas telefon), kalandvágy, kreativitás, logikus gondolkodás, izolir, hálózsák és javasolt a bukósisak viselése is. Mi pedig az indulásnál ellátunk egy térképpel, feladatleírással és egy meleg tea után útnak is eresztünk, hadd próbáljatok szerencsét! A kétnapos rendezvényen való részvételi hozzájárulás 16 lej. A szervezők vacsorát, reggelit és a csomagok szállítását, valamint az ikafalvi kultúrotthonban az elszállásolást biztosítják. Díjakkal (200 lej értékben), oklevelekkel értékelik a benevezőket és nem utolsó sorban biztosítják a kalandos, élménydús perceket a Nemere Útján.

A rendezvény célja, hogy növeljük a lakosság érdeklődését a biciklitúrák irányába, rámutatva arra, hogy a biciklizés által nemcsak az egészséges mozgást gyakoroljuk, hanem ugyanabban az időben tágíthatjuk általános műveltségünk határait megismervén térségünket és fejleszthetjük kreativitásunkat valamint a csapatban való együttműködés szellemét is erősíthetjük ezáltal. A bringás kincskeresés második napja már a hagyományos kerékpártúrák sémáját követi a következő helyszíneken áthaladva: Csernáton, Albis, Dálnok, Márkosfalva, Martonfalva, Hatolyka, Szentkatolna és Kézdivásárhely. A rendezvény útvonalát úgy állítottuk össze, hogy érintsen a természeti értékek bemutatásán túl kultúrtörténeti, illetve más helyi szempontból fontos emléket, vagy érdekességet.

Támogató: Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, Senso Kft és az Erasmusz plusz program
Médiatámogatók: Profi Rádió, Szék-helyek, Kezdi.info, Siculus Rádió, Székely Hírmondó, Polyp Tv, Háromszék

Plakátterv: Derzsi Katalin