2024. július 20.-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület megszervezi a tizedik kerékpáros kincskeresést a Nemere Útján. A kincskeresésre korhatártól függetlenül várják azon személyek jelentkezését, akik szeretnek kerékpározni és szeretik a kihívásokat, kalandokat. Jelentkezési határidő: július 18, a 0766.611066-os telefonszámon vagy az office@zoldnap.info-n.
A helyek száma korlátozott. Amire szükség lesz: egy biztonságos és működőképes állapotban levő kerékpár, fényképezőgép (tetszés szerint fotózásra alkalmas telefon), kalandvágy, kreativitás, logikus gondolkodás, javasolt bukósisak viselés és napolaj használat is. A szervezők az indulásnál ellátnak egy térképpel, feladatleírással és egy kis nassolni valóval útnak is eresztenek, hadd próbáljatok szerencsét! A rendezvényen való részvételi hozzájárulás 21 lej. A csapatokban minimum egy főnek nagykorúnak kell lennie.
Amennyiben nem tudsz összeállítani egy teljes csapatot, az sem baj, majd beosztunk egy hiányos csapatba. Tervezett program: Fontos, hogy a rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, helyszínen nem lehet regisztrálni! Szombat reggel (július 20) tíz órától a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok előtt indulnak az előre benevezett 2-3 fős csapatok a kincskereső túrára, a már előre megtervezett útvonalon: Kézdivásárhely – Fortyogófürdő – Szentkatolna – Gelence – Haraly – Imecsfalva – Hatolyka – Szentkatolna – Oroszfalu – Kézdivásárhely (42 km) A rendezvény célja, többek között növelni a lakosság érdeklődését a biciklitúrák irányába, rámutatva arra, hogy a biciklizés által nemcsak az egészséges mozgást gyakoroljuk, hanem ugyanabban az időben tágíthatjuk általános műveltségünk határait megismervén térségünket és fejleszthetjük kreativitásunkat valamint a csapatban való együttműködés szellemét is erősíthetjük ezáltal. A rendezvény útvonalát úgy állítottuk össze, hogy érintsen a természeti értékek bemutatásán túl kultúrtörténeti, illetve más helyi szempontból fontos emléket, vagy érdekességet.
A szervezők különböző díjakkal, oklevelekkel értékelik a legügyesebb kincsvadászokat és nem utolsó sorban biztosítják egy fergeteges kalandos napot a Nemere Útján, tele–tele élménnyel és sok mókával. Idén az a csapat, aki első helyezettként végez az Elemér a Nemerén biciklis kincskeresésen, főnyereményként egy éjszakát tölthet el a hatolykai fürdőközpontba (mofetta, hidromasszázzsal ellátott kádas fürdő, szauna és fitneszterem van) a Visit Covasna jóvoltából. A győztesek a díjkiosztó végén egyeztetnek a nyeremény igénybevételének időpontjáról.
Partner: Kovászna Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány, Visit Covasna, Senso KFT és az Európai Szolidaritási Testület
Médiatámogatók: Profi Rádió, Kezdi.info, Siculus Rádió, Székely Hírmondó, Polyp Tv, Háromszék Napilap