Ráduly Attila volt az ikafalvi teaestek legutóbbi, múlt heti vendége. A Zöld Nap Egyesület elnöke a fenntartható életmód lehetőségekről, a mindennapi életben is hasznosítható megoldásokról, spórolási tippekről tartott vetített képes előadást. Amíg sok mai családnak fogalma sincs, hová megy el havonta több száz lej, addig nagyanyáink még tudták, hogyan lehet megtakarítani a főzésen, a takarításon vagy a mindennapi bevásárláson.

Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek. Az emberiségnek együttesen kell a helyes mértéket megtalálni és gyakorolni. A másfél órás előadás keretén belül a víz szerepéről is szó esett, megemlékezve a március 22-i a víz világnapjára, a prezentációból az ikafalviak megtudhatták, hogy a földi élet alapja a víz. Víz nélkül nincs élet, az ember számára nélkülözhetetlen: biológiai-, higiéniai-, egészségügyi-, közlekedési-, és termelési szempontból is.
Az előadás során előtérbe helyezték a természetes tisztítószerek fontosságát is, egy házilag előállítható mosogatószer elkészítését mutatta be Derzsi Katalin a Zöld Nap Egyesület tagja. Manapság fel sem tűnik, a drága háztartási tisztítószerekre sokkal többet költünk, mint kellene: ma már minden helyiséghez két-három különböző szert használunk, miközben nagy részükre semmi szükség.
A teaestet a spanyol EVS önkéntes, Enrique De Paz Miguel ukulele-játéka és éneke tette színesebbé.

Fotó: Derzsi Katalin