Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Életre kelt mesék a céhes városban

Életre kelt mesék a céhes városban - Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdivásárhelyi szervezete a Magyar Mese Napja tiszteletére vetélkedővel egybekötött rendezvényre hívta az tanítónőket, pedagógusokat, meseszerető gyerekeket és felnőtteket október 1-én, hétfőn a Báró Wesselényi Miklós Könyvtár udvarára.A mese-vetélkedőre csoportosan (osztályok, csapatok, családok) és egyénileg is lehetett jelentkezni három kategóriában.A gyerekek vetélkedők keretén belül adhatták elő kedvenc mesejelenetüket, mesebeli ételeket és annak díszes kivitelezésű receptjeit készíthették el, valamint kedvenc mesefigurák jelmezét, jellegzetes ruhadarabját ölthették magukra.A Hol volt, hol nem volt csoportos vetélkedő első díját a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Általános iskola IV. D osztálya nyerte, második díjat szerzett a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Iskola IV. A osztálya. A Terülj-terülj asztalkám egyéni vetélkedő első díját Bodó Tihamér madárlátta kenyere nyerte, a második díjat Tóth Ákos kőlevese, a harmadik díjat Tusa Szidónia hamuban sült pogácsája nyerte, különdíjat nyert a szegény ember étele, a puliszka receptjének kivitelezése miatt, amelyet ugyancsak a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Általános iskola diákjai készítettek.A király új ruhája egyéni vetélkedő első díját Tóth Ákos nyerte, második helyezett lett Jakabos Andrea, harmadik Ferencz Arnold, negyedik Bodó Tihamér, különdíjat kapott György Delinke. A Molnár Józsiás iskolából Mántó Erzsébet tanítványainak bemutatója annyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy elnyerték a legnagyobb díjnak számító finom tortát.A mese-vetélkedőn a gyerekek könyveket, füzeteket, okleveleket, iskolai naptárokat (órarenddel) és tortákat kaptak jutalomként.Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdivásárhelyi szervezete ezúton is köszönetét fejezi ki a pedagógusoknak, a könyvtár munkatársainak, valamint a gyerekeknek a tartalmas délutánért.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdivásárhelyi szervezete a Magyar Mese Napja tiszteletére vetélkedővel egybekötött rendezvényre hívta az tanítónőket, pedagógusokat, meseszerető gyerekeket és felnőtteket október 1-én, hétfőn a Báró Wesselényi Miklós Könyvtár udvarára.
A mese-vetélkedőre csoportosan (osztályok, csapatok, családok) és egyénileg is lehetett jelentkezni három kategóriában.
A gyerekek vetélkedők keretén belül adhatták elő kedvenc mesejelenetüket, mesebeli ételeket és annak díszes kivitelezésű receptjeit készíthették el, valamint kedvenc mesefigurák jelmezét, jellegzetes ruhadarabját ölthették magukra.
A Hol volt, hol nem volt csoportos vetélkedő első díját a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Általános iskola IV. D osztálya nyerte, második díjat szerzett a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Iskola IV. A osztálya. A Terülj-terülj asztalkám egyéni vetélkedő első díját Bodó Tihamér madárlátta kenyere nyerte, a második díjat Tóth Ákos kőlevese, a harmadik díjat Tusa Szidónia hamuban sült pogácsája nyerte, különdíjat nyert a szegény ember étele, a puliszka receptjének kivitelezése miatt, amelyet ugyancsak a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Általános iskola diákjai készítettek.
A király új ruhája egyéni vetélkedő első díját Tóth Ákos nyerte, második helyezett lett Jakabos Andrea, harmadik Ferencz Arnold, negyedik Bodó Tihamér, különdíjat kapott György Delinke. A Molnár Józsiás iskolából Mántó Erzsébet tanítványainak bemutatója annyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy elnyerték a legnagyobb díjnak számító finom tortát.
A mese-vetélkedőn a gyerekek könyveket, füzeteket, okleveleket, iskolai naptárokat (órarenddel) és tortákat kaptak jutalomként.
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdivásárhelyi szervezete ezúton is köszönetét fejezi ki a pedagógusoknak, a könyvtár munkatársainak, valamint a gyerekeknek a tartalmas délutánért.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!