2015 november 21-én negyedik alkalommal vettünk részt, egyesületünkből most 19-en, a Csíksomlyón megszervezett Kárpátmedencei Lány és Asszonytalálkozón.

A találkozó a Jakab Antal Tanulmányi ésFelnőttképzési Központ konferencia termében volt megtartva, közel 200 nő részvételével. Szervező: az Áradat egyesület “Egymásért”program női szervező csapata.
A találkozót Czenczer Jolán, lelkigondozó az Egymásért program felelőse és Simó Irma, pszihológus, mentálhigiénás szakember, művészetterapeuta, az Áradat egyesület szakmai vezetője nyította meg.
Értékes, tanulságos, gyógyerejű előadásokat hallgathattunk meg értékes emberek tolmácsolásában.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3978.jpg



Előadók, témák :
- Dr. Vik János logoterapeuta, egyetemi adjunktus BBT Római Katólikus Teológia Kar,Kolozsvár, “Értelemszikrák az életemben”.
- Dr. Perczel Forintos Dóra, Phd, Tanszékvezető egyetemi docens, Semmelweis Egyetem, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, Budapest, “Kereszténység, ősi kognitív terápia”.
- Homa Ildikó, klinikai pszihológus, egzisztencialista-analitikus és logoterapeuta, Kolozsvár, “Női sors vagy életút? Érezve érteni a életet”.
- Demeter Zsuzsa, gyógypedagógus, Csíkszereda, “Tudatosan, tervezetten, megelégedetten – élni, megélni és nem túlélni”.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3977.jpg



A mühelymunkák jelentették a ráadást, amelybe mindannyian bekapcsolódtunk és különböző témakörökbe csoportosulva erősítettük meg egymást lélekben, feltöltődve energiával.
Egy rögtönzött kézimunka kiállítást is összehoztunk a konferencia terem bejáratánál, karácsonyi témával.
A találkozó záró-kiértékelője után szentmisén vettünk részt a Csíksomlyói Kegytemplomban.

Köszönöm a szervezőknek ezt a felejthetelen napot és a Nők egyesülete tagjainak, hogy szívvel-lélekkel jelen voltak!
Fülöp Magdolna