Elindult a KáVéPONT Sapientia Podcast második évada - Egy fríz, egy walesi, egy ír, egy katalán és egy erdélyi magyar bemegy a bankba... Éés?

A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara tavaly decemberben elindította a KáVéPONT Sapientia Podcast nevű projektjét, mely nagy népszerűségnek örvendett nem csak az egyetem hallgatói és munkatársai között, de a nagyközönség előtt is. A 2022-23-as tanévben is folytatjuk a podcastek készítését, melynek adásait ezentúl minden hónap utolsó szerdáján tesszük közzé.

A KáVéPONT Sapientia Podcast második évadának első vendége dr. Toró Tibor egyetemi docens, kari kancellár, a Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszék oktatója, aki a nyelvi önérvényesítésről, kisebbségi nyelvhasználatról beszél, illetve a LISTEN nevű nemzetközi projektről, melynek fő témája a nyelvi asszertivitás. Aktuális adásunkban a valenciai katalán, a hollandiai fríz, az ír, a walesi és az erdélyi magyar kutatócsoport tevékenységéről, a projekt kihívásairól és érdekes sztorikról hallhatnak részletesebben.




Az epizód megtalálható Youtube-on és Spotify-on.
Részletek a honlapon: https://bit.ly/3zjGp5g