2019. július 17-20 között került megszervezésre a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület első nappali bejárós tábora, mely Élj összhangban a természettel nevet kapta! A táborba tizenkilenc 7-10 éves helybeli és albisi iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 9-17 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A négy nap alatt célunk volt a gyerekeknek olyan játékos tevékenységeket szervezni, mely által felhívjuk figyelmüket a környezettudatosság, a természetvédelem fontosságára. A tábor nemcsak szituációs gyakorlatokból állt, hanem rengeteg önismereti játékokat is tartalmazott. Első nap a Kicsid Gábor Sportcsarnokban zajlott, ahol különböző játékokkal, sportokkal ismerkedhettek meg a gyerekek. Majd a délutáni órákban a helyi Sportirodával szervezett nyári amatőr asztalitenisz bajnokság keretén belül mérhették össze rátermettségüket. Lénárt Paula, válogatott kosaras segítségével pedig a kosárlabda fortélyaiba is betekintést nyerhettek.

Második nap a túrázás kapta a főszerepet, a fortyogói ásványvíz forráshoz gyalogoltak le a gyerekek, ahol a gyógynövényekkel és a szakszerű gyűjtésükkel ismerkedhettek meg Bagyinka Ágota az Environment+ projekt EVS önkéntesének a kalauzolásával. Harmadik nap a céhes várost fedezték fel a táborozók, meglátogatva a tavaly megnyílt Patika múzeumot, valamint Dósa Csaba turisztikai iroda vezetője a város történetéről is mesélt a gyerekeknek megajándékozva őket kisebb meglepetéssel. Délután a kézműves tevékenységé volt a főszerep, ahol a gyerekek használt CD/DVD lemezeket vonhattak be különböző fonalakkal, valamint megfesthették saját maguk bevásárló szatyrát, melyet az utolsó napon, immár készen vihettek haza. Szombaton a nemrég felavatott W. Wegener Parkban voltak a diákok, ahol dobósárkány készítéssel, társas játékozással és rajzolással zárták az utolsó napot.

Hisszük, hogy az elmúlt napok alatt sok élménnyel gazdagodtak a velünk táborozó gyerekek és szeretettel várunk minden jelentkezőt a következő táborainkba, programjainkra.

A tábor számokban: 19 éber, vidám gyerkőc, 27,5 km gyaloglás, 48 óra tel is tele nevetéssel és játékkal, 7 önkéntes és 19 saját készítésű szatyor + sok sok élmény és új barátság

Partner: Sportiroda, Európai Szolidaritási Testület és Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Szerző: Derzsi Katalin

Fotó: Asiye Demirci, Sebestyén Henrietta és Hölczer Bernadett