2020. július 18-19 között a Zöld Nap Egyesület az önkéntesei számára az év második csapatépítő tréningjét szervezte meg. A tréning tartalmazott csoportépítő, kommunikációs, bemelegítő jégtörőket, valamint számos mozgásos játékot is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A szakmai értekezlet, csapatépítő tréning a céhes városban és Székelyvarságon került lebonyolításra, melynek elsődleges célja volt egy interaktív, játékos mégis tartalmas, és legfőképp különböző készségeket fejlesztő tréning szervezése, ugyanakkor nem volt hiány a kreatív fejtörőkből sem. A jelenlévő önkéntesek először a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás parkban és a szervezet irodájában Márton Henrietta az OK Oktatási Központ trénerének gyakorlatias előadását hallgathatták meg. Ezt követően a húsz résztvevő egy több órás vetélkedő keretén belül betekintést nyertek az egyesület mindennapjaiba olyan módszereket ismertek meg, melyek használatával kiléphettek a mindennapi monotonitásból egy kicsit a kommunikációban és koordinációban is kipróbálva dolgozhattak egy-egy csapat keretén belül. Mindenki nagy örömmel és lelkesedéssel várta a jobbnál jobb kihívásokat. Derzsi Katalin a szervezet projektmenedzsere által összeállított csapatépítő és élménypedagógiai foglalkozások során a bizalom kiépítésén, a csapatmunka elsajátításán volt a legnagyobb hangsúly. A vacsorát követően egy két órás társasjátékozással zárták a szombati napot.

A rendezvény másnapján a résztvevők Kis Emese idegenvezető kalauzolásával Székelyföld egyik igen érdekes szórványtelepülését, Székelyvarságot fedezték fel, felkeresve a Csorgókő-vízesést, útközben pedig a térségre jellemző székelykapuk sokaságában, majd a zeteváraljai víztározó káprázatos látványában gyönyörködtek. A kirándulás élményét családias hangulat, a Tálasbérci kilátó, valamint a Küküllő-telepi vízimalom meglátogatása emelte, ahol a kukoricadarálás és malomfűrész működtetése mellett, betekintést nyertek a szövés, fonás és zsindelyhasítás fortélyaiba, kulináris élvezetként pedig megkóstolták a helyi főződékben készült szikravíz ízét is. A csapatépítő végeztével a szervezet önkéntesei átbeszélték az elkövetkező időszak fontosabb tevékenységeinek fejlesztési tennivalóit is.

Támogató: Európai Szolidaritási Testület

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Asiye Demirci és Veress Nikolett Adrienn