A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület rendszeresen tart csapatépítő összejövetelt az önkéntesei számára. A február 23-ai tréning tartalmazott interaktív előadást, csoportépítő, kommunikációs, bemelegítő jégtörőket, valamint mozgásos játékokat. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

Az angol nyelvű szakmai értekezlet, csapatépítő tréning a céhes városban került lebonyolításra, melynek elsődleges célja volt egy interaktív, játékos mégis tartalmas, és legfőképp különböző készségeket fejlesztő tréning szervezése, ugyanakkor nem volt hiány a kreatív fejtörőkből sem. A szervezet önkéntesei betekintést nyertek az egyesület mindennapjaiba olyan módszereket ismerhettek meg, melyek használatával kiléphettek a mindennapi monotonitásból egy kicsit a kommunikációban és koordinációban is kipróbálva dolgozhattak egy csapat keretén belül. Ahhoz, hogy sikerre vigyék a küldetéseket, nemcsak a fejüket kellett használniuk, hanem figyelniük is kellett egymásra. Alen Margaryan a Friends of the environment projekt önkéntese által összeállított csapatépítő és élménypedagógiai foglalkozások során a bizalom kiépítésén, a csapatmunka elsajátításán volt a legnagyobb hangsúly. A jégtörő játékokat követően a jelenlévő önkénteseket Rancz Zsolt a sepsiszentgyörgyi Wameleon Design tulajdonosa kalauzolta el a reklámgrafika alapjaiba. A másfél órás vetített képes előadás meghallgatása során többek között olyan ismeretanyagot, fogalomrendszert és szemléletmódot sajátíthattak el, amely e gyorsan fejlődő szakterületen hosszabb távon is hasznosítható.

A csapatépítő során a szervezet önkéntesei átbeszélték a hamarosan megszervezésre kerülő Tavaszi Zöld Napok rendezvény tevékenységének fejlesztési tennivalóit is. A pizzázás után társasjátékozás és beszélgetés zárta le a jól sikerült szombati napot. "Ez az együtt töltött idő úgy gondolom segített abban, hogy játékos feladatokon és gyakorlatokon keresztül csapatszellemet kovácsoljon. Olyan eszközöket ismertünk meg, amelyek erősítik a csapatunk identitását." - nyilatkozta az egyik résztvevő.

Támogató: Sportiroda és az Erasmusz plusz program

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Alen Margaran és Kónya László