A hegyek szerepe életünkben és a sikeres Grönland expedícióról tartott vetítettképes előadást a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában december 4-én Kollár Lajos és Mécs László hegymászók. Az egészséges életmódot, mozgást, utazást népszerűsítő két vendégről tudni kell, hogy 2002-ben még a néhai Erőss Zsolttal – utóbbi 2013 májusában tűnt el a Kancsendzönga-expedícióban – indították útnak az Erdélyben is nagy népszerűségnek örvendő „Magyarok a világ nyolcezresein” expedíciós-sorozatot.

Az előadáson készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

A két hegymászó első alkalommal járt a céhes városban. A kezdeményezéssel céljuk az volt, hogy földünk 14 nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsát mássza meg magyar hegymászó és az ezzel kapcsolatos életmód-sport értékeket népszerűsítse. Ugyanakkor eredményeikkel ösztönözni szeretnének a mozgásra (életkorra való tekintet nélkül), ismereteink gyarapítására, utazásra, a magyarok megismertetésére távoli földrészeken is! Környezetvédelmi programjukban különös figyelmet fordítanak a természeti értékeket féltő szemlélet kialakítására.
A rendezvény szervezői a Székelyek a magasban – expedíció sorozat, a Zöld Nap Egyesület, a támogatók pedig a Háromszéki Közösségi Alapítvány és a Gyűjtemények Háza voltak.

Fotó: Bíró Levente