2019 első felében határozta el a Zöld Nap Egyesület vezetősége, hogy az idén a harmadik alkalommal megszervezett Civil Licitre nyújt be pályázatot. A három tagú zsűri pozitív elbírálása felhatalmazást adott a liciten való megmérettetésre. A Civil Licitet városunkban, (Kézdivásárhely) a Háromszéki Közösségi Alapítvány valamint a Wegener Pro Sanitate Alapítvány szervezi sikeresen, immáron harmadik éve. A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A tíz beérkezett pályázatból hárman vehettek részt a liciten, egy projekt pedig különdíjban részesült. A különdíjat a tavaly létrehozott Kendu Egyesület nyerte el magának a Füstölgő aszfalt című rendezvényükkel, melyet második alkalommal szerveznek meg a fogyatékkal élő célközönségüknek. A három bemutatott projekt, melyre lehetett licitálni a következő egyesületek munkáját dicséri:

Csodafőnix egyesület: A Cél Egész-Ség! Ötnapos tábor szervezése a Zonda lovardában a kézdivásárhelyi és környékbeli egyedülálló szülőknek és gyermekeiknek
A Rák Ellen a Jövőért Egyesület: Szeretetre vágyunk! Lélekerősítő programok rákos betegségben szenvedőknek.
Zöld Nap Egyesület: Tavaszi Zöld Napok. Három napos, közösséget megmozgató rendezvénysorozat a környezettudatosság, egészséges életmód jegyében.
A fent említett három projektre összesen 18.700 pénzbeli adomány gyűlt. A Zöld Nap Egyesület projektjére 4.100 lejes pénzbeli adomány érkezett, melyet az egyesület a projekt költségvetése szerint kíván felhasználni. Ugyanakkor az egyesület a pénzbeli adományok mellett 150 db őshonos facsemetét is kapott, melyet a Tavaszi Zöld Napok keretén belül fognak elültetni Kézdivásárhelyen.

A szervezet köszönetét fejezi ki a Háromszéki Közösségi alapítványnak valamint a Wegener Pro Sanitate alapítványnak a szervezésért és az esemény adta lehetőségekért. Köszönetet mondunk minden egyes fizikai személynek, cégvezetőnek, külön kiemelve Kocsis Zoltán védnökünket, akik bizalmat fektetnek az egyesületbe és támogatják munkáját. Nem utolsó sorban megköszönjük azt a támogatást, ami nem pénzben valósul meg, hanem biztatásban, a felénk irányuló szeretetben és tiszteletben, melyet a rendezvényeinken való célközösségünk ad nekünk.

Ugyanakkor a Civil Liciten való részvétel fő hozadéka számunkra, hogy megtanultunk újra köszönetet mondani azért amink van és Hálásak lenni azért amit ránk bízott a sors.

Szerző: Derzsi Katalin

Fotó: Miguel Paya