A Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség augusztus 10-én elfogadott akcióterve értelmében Kézdivásárhely környékén is zajlik az augusztus 6-án, múlt csütörtökön eltűnt vitorlázórepülős pilóta, Mircea Alexandru Crăciun felkutatása.

Tegnap és ma Lemhény, Almás és Veresvíz környékén zajlottak a kutatások a feltehetően lezuhant gép és egyetlen utasa után. Az országos nyomozási akcióterv Kovászna, Hargita, Argeș, Buzó, Prahova, Brassó, Bákó és Vráncsa megyék főként hegy- és erdővidékeit födi le. Mircea Alexandru Crăciun pilótát több mint 1350 tűzoltó, csendőr, hegyimentő, rendőr és önkéntes, 11 repülőgép és két drón keresi, ez utóbbiakat a mai napon, nehezebb terepeken vetették be. A keresésbe az erdészetek is teljes erővel bekapcsolódtak.

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának katasztrófavédelmi irodája felkéri mindazokat, akik az elmúlt napokban látták a gépet, illetve információt tudnak szolgáltatni az eltűnt személy hollétéről, segítsék a keresést azzal, hogy hívják a 112-es sürgősségi telefonszámot, illetve a helyi polgármesteri hivatalt (0267 361 974).

https://www.facebook.com/PlanoristDisparut

Szekeres László
Polgár- és katasztrófavédelmi felettes tanácsadó
Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal
Tel.: 0730600291