A Zöld Nap Egyesület október elején nyolcadik alkalommal hirdette meg az elmúlt években sikert aratott fotópályázatát. A pályázat címe Ember a tájban, a nyertes alkotásokból 2015-ös forgatható falinaptár készül.

A versenyzők fotóit megnézheti az alábbi galériában.

A pályázat célja a fotósok művein keresztül felhívni a figyelmet az ember és a természet közötti szoros kapcsolatra annak szépségeire és értékeinknek megóvására. Ugyanakkor olyan képeket is várunk, amelyek bemutatják a családi, baráti kirándulás egy-egy ellesett pillanatát, a táj szépségét, a felfedezés örömét. A pályázat megjelenésére, lebonyolítására a www.zoldnap.info weboldal ad helyet.

A fotók beküldési határideje: 2014. október 31.
A verseny lezárulta után 4 fős szakértő zsűri dönt a beérkezett pályázati anyagokról. A pályázatra szánt képek (max. 3 db.) kizárólag elektronikus úton (minimális felbontása 1280×720 kell legyen), e-mailben küldhetők be a zoldnapegyesulet@gmail.com címre.

A pályázaton részt vehet kortól és lakóhelytől függetlenül bárki, aki a pályázati feltételeket elfogadja. A pályázó kizárólag a saját szellemi tulajdonát képező, eredeti alkotásával pályázhat, valamint felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát. A fotók beküldésével a pályázó lemond mindenfajta szerzői jogáról, mindenfajta ellenszolgáltatás igénylése nélkül. A pályázat tartalmazza a pályázó adatait: név, cím, telefonszám. A beküldött adatokat bizalmasan kezeljük, azt harmadik fél számára nem adjuk át.
A kiíró fenntartja a jogot, hogy a kiíráshoz nem illő képeket kizárja a pályázatból.
Eredményhirdetés: 2014. novemberében lesz, amiről időben értesítjük a pályázókat és a nyilvánosságot. A nyertesek névsora megtekinthető lesz a portálunkon. A kiállítás kézdivásárhelyi Vigadóban lesz látogatható.

A legjobb fotók készítőit névre szóló oklevéllel és az alábbi díjakkal jutalmazzuk:

I.díj: Vetró András szobrászművész által készített dombormű
II.díj: webkamera, ZNE ajándékcsomag
III.díj: ZNE ajándékcsomag

Támogatók: Kovászna Megye Tanácsa, Niko Kft és az Erasmus plus program

Szerző: Ráduly Attila
Plakátterv: Sebestyén Henrietta